بررسی اثر دیلتیازم موضعی بر شکایات بیماران پس از جراحی آنال

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-1-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید جلال اسحق حسینی

Qom University of Medical Sciences

ایمان احمدی

Islamic Azad University, Qom Branch

احمد کچویی

Qom University of Medical Sciences

سید ابوالقاسم اسحق حسینی

Qom University of Medical Sciences

حمید رضا حاج آقاجانی

Pharmacologist

محمد حسین یوسفی

Qom University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف بیمارانی که تحت عمل جراحی آنال قرار می گیرند، پس از عمل و در دوران نقاهت، از عوارضی چون درد و اجابت مزاج دردناک شکایت دارند. دیلتیازم موضعی که با انسداد کانال های کلسیمی فیبرهای عضلات صاف، فشار اسفنکترآنال را می کاهد، احتمالا در کنترل دردهای یاد شده موثر است. این مطالعه بر آن است که اثر تجویز موضعی دیلتیازم را بر کنترل شکایات بیماران بعد از عمل جراحی آنال بررسی نماید. روش بررسی این کارآزمایی بالینی تصادفی به صورت دو سوکور، در جمعیت بیمارانی که تحت عمل جراحی آنال قرار گرفته بودند، انجام گرفت. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه دارو و دارونما تقسیم شدند. در هر دو گروه از ژل حاوی دیلتیازم یا ژل به عنوان دارونما، دو بار در روز و هر بار به اندازه یک اینچ در موضع جراحی استفاده می شد و همه ی بیماران دو بار بعد از عمل جراحی- یک بار در روز دوم و یک بار نیز در روز هفتم- برای ثبت شکایات ویزیت شدند. یافته ها درد بیماران و درد هنگام اجابت مزاج بیماران در روز دوم پس از عمل در گروه دارو نسبت به گروه دارونما کاهش معنی داری را نشان داد. درد در کلیه افراد گروه دارو، هفت روز پس از عمل جراحی کاملا برطرف شده بود، در حالی که در گروه دارونما در روز هفتم،۱۳% بیماران هنوز از درد شکایت داشتند. در بیماران تحت درمان با دیلتیازم موضعی عارضه ی ناخواسته ای گزارش نشد. نتیجه گیری بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق، ژل دیلتیازم ۲% بر کاهش درد و درد موقع اجابت مزاج پس از جراحی های آنال با تکنیک جراحی استاندارد، کاملا موثر است.

کلیدواژه ها

Colorectal Surgery, Fissure in Ano, Hemorrhoid, Fistula, Rectum, Diltiazem, جراحی کولون و راست روده, شقاق مقعد, بواسیر, فیستول راست روده, دیلتیازم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.