بررسی فراوانی بیوتایپ های هموفیلوس انفلوانزه، اهمیت کلینیکی و ارتباط آن با نوع بیماری

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-1-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 340
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هما فروهش تهرانی

Iran University of Medical Sciences

عباس عبداللهی

دانشگاه علوم پزشکی ایران

اکرم اسدی اسدآباد

دانشگاه علوم پزشکی ایران

رویا مکاری نژاد

دانشگاه علوم پزشکی ایران

فاطمه نوبهار

دانشگاه علوم پزشکی ایران

مژگان عشاقی

Iran University of Medical Sciences

مژگان مرادی

Iran University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: هموفیلوس انفلوانزه، عامل عفونت های گوناگونی هم­چون مننژیت، اپی گلوتیت، پنومونی، سلولیت، باکتریمی، آرتریت عفونی و عفونت ملتحمه چشم است. این باکتری به هفت بیوتایپ بر اساس سه تست ایندول، اورآز و دکربوکسیلاسیون اسیدآمینه اورنیتین تقسیم می شود. این بررسی، به دلیل ارتباط بیوتایپ ها با عفونتی خاص و هم­چنین الگوی مقاومت ضدمیکروبی انجام گرفت که با تعیین میزان شیوع و بیوتایپ هموفیلوس انفلوانزه ارتباط آن با نوع عفونت ایجاد شده نیز بررسی می­گردد. روش بررسی: در بررسی ۱۸ ماهه از فروردین ۱۳۸۴ لغایت مهرماه ۱۳۸۵ تمام نمونه های کلینیکی که امکان جداسازی هموفیلوس وجود داشت، بر روی محیط های استاندارد شده شکلات­آگار و بلادآگار به همراه کشت خطی استافیلوکک ارئوس کشت گردیدند. انواعی که پدیده ساتلیتیسم را نشان دادند، از نظر تولید ایندول، اورآز و دکربوکسیلاسیون اورنیتین برای تعیین بیوتایپ بررسی شدند. یافته ­ها: از ۲۴ نمونه هموفیلوس انفلوانزه جدا شده از نمونه های کلینیکی ۱۱ مورد از چشم، ۱۱ مورد از سینوس، ۱ مورد از مایع نخاع و ۱ مورد از خون جدا شد. نمونه های سینوسی به بیوتایپ III، نمونه های جدا شده از چشم ۶ مورد بیوتایپ II و ۵ مورد به بیوتایپ III تعلق داشت. انواع جدا شده از مایع نخاع و خون از نوع بیوتایپ I بودند. سایر بیوتایپ ها جدا نگردیدند. نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه حاکی از آن است  که بیشتر بیوتایپ های جدا شده از چشم از نوع II و III بودند و هم­چنین در مورد سینوزیت نیز انواع جدا شده به بیوتایپ III تعلق داشتند. زمینه و هدف: هموفیلوس انفلوانزه، عامل عفونت های گوناگونی هم­چون مننژیت، اپی گلوتیت، پنومونی، سلولیت، باکتریمی، آرتریت عفونی و عفونت ملتحمه چشم است. این باکتری به هفت بیوتایپ بر اساس سه تست ایندول، اورآز و دکربوکسیلاسیون اسیدآمینه اورنیتین تقسیم می شود. این بررسی، به دلیل ارتباط بیوتایپ ها با عفونتی خاص و هم­چنین الگوی مقاومت ضدمیکروبی انجام گرفت که با تعیین میزان شیوع و بیوتایپ هموفیلوس انفلوانزه ارتباط آن با نوع عفونت ایجاد شده نیز بررسی می­گردد. روش بررسی: در بررسی ۱۸ ماهه از فروردین ۱۳۸۴ لغایت مهرماه ۱۳۸۵ تمام نمونه های کلینیکی که امکان جداسازی هموفیلوس وجود داشت، بر روی محیط های استاندارد شده شکلات­آگار و بلادآگار به همراه کشت خطی استافیلوکک ارئوس کشت گردیدند. انواعی که پدیده ساتلیتیسم را نشان دادند، از نظر تولید ایندول، اورآز و دکربوکسیلاسیون اورنیتین برای تعیین بیوتایپ بررسی شدند. یافته­ ها: از ۲۴ نمونه هموفیلوس انفلوانزه جدا شده از نمونه های کلینیکی ۱۱ مورد از چشم، ۱۱ مورد از سینوس، ۱ مورد از مایع نخاع و ۱ مورد از خون جدا شد. نمونه های سینوسی به بیوتایپ III، نمونه های جدا شده از چشم ۶ مورد بیوتایپ II و ۵ مورد به بیوتایپ III تعلق داشت. انواع جدا شده از مایع نخاع و خون از نوع بیوتایپ I بودند. سایر بیوتایپ ها جدا نگردیدند. نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه حاکی از آن است  که بیشتر بیوتایپ های جدا شده از چشم از نوع II و III بودند و هم­چنین در مورد سینوزیت نیز انواع جدا شده به بیوتایپ III تعلق داشتند.

کلیدواژه ها

Influenza B Virus, Communicable Diseases, Infection, هموفیلوس انفلوانزه نوع بی, بیماریهای واگیر, عفونت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.