الگوی مقاومت دارویی کلستریدیوم دیفیسیل توکسیژنیک جداشده از مبتلایان به اسهال مزمن ناشی از داروهای رایج درمانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 13، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-13-11_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن زرگر

Department of Microbiology, School of Sciences, Qom Branch, Islamic Azad University

محمد رضا قدیر

Department of Gastroenterology, Qom University of Medical Science

علی جوادی

Department of Pathobiology, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences

عباس مروتی

Department of Microbiology, Faculty of Science, Qom Branch, Islamic Azad University

فریبا دستجانی فراهانی

Department of Microbiology, Faculty of Science, Qom Branch, Islamic Azad University

چکیده

زمینه و هدف: کلستریدیوم دیفیسیل یک باسیل گرم مثبت، بی هوازی و اجباری است. تشخیص دقیق و سریع باکتری و نیز بررسی الگوی مقاومت دارویی آن یکی از مسائل مهم در کنترل عفونت حاصل از این باکتری می باشد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف تشخیص کلستریدیوم دیفیسیل توکسین زا و نیز بررسی مقاومت دارویی این سویه ها به داروهای روتین درمانی انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه ۶۸ نمونه از بیماران بستری در بیمارستان های قم جمع آوری گردید. نمونه ها به سرعت روی محیط CCFA (Cefoxitin Cycloserine Fructose Agar) کشت داده شده و در شرایط بی هوازی گرماگذاری گردیدند. پس از این اقدامات، باکتری های مورد نظر جهت استخراج DNA و انجام PCR (Polymerase Chain Reaction) در مورد ژن cdd۳ جهت تشخیص قطعی باکتری به کار گرفته شدند. در انتها، حضور ژن توکسین های A و B به روش PCR ارزیابی گردید و مقاومت ایزوله ها به داروهای مترونیدازول، ونکومایسین و کلیندامایسین با استفاده از روش رقت سازی در آگار بررسی شد. از آزمون آماری کای دو جهت آنالیز نتایج استفاده گردید. نتایج: در این مطالعه شش ایزوله دارای هر دو توکسین A و B بودند. بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیک مربوط به کلیندامایسین (۴۵/۴۵ درصد) و مترونیدازول (۳۶/۳۶ درصد) بود و تمام ایزوله ها نسبت به ونکومایسین حساس بودند.

کلیدواژه ها

Clostridium difficile, Diarrhea, Toxin A, Toxin B, Polymerase chain reaction, Drug resistance., اسهال مزمن, کلستریدیوم دیفیسیل, توکسین A, توکسین B, مقاومت دارویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.