بررسی رابطه بین عدالت سازمانی و تعهد حرفه ای کارکنان (مطالعه موردی در نیروی انتظامی شهر کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه امنیت انتظامی دریایی، دوره: 3، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_BUJRL-3-11_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم دارابی

الهام کاویانی

پویان احمدی

چکیده

هدف : هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه عدالت سازمانی با تعهد حرفه ای کارکنان در نیروی انتظامی شهر کرمانشاه می باشد. مواد و روش ها: این پژوهش بر اساس روش پژوهش از نوع توصیفی و از شاخه پیمایشی می باشد؛ ابزارجمع آوری اطلاعات پرسشنامه می باشد؛ به منظور سنجش عدالت سازمانی، پرسشنامه ۲۰ سوالی چستر و تد (۲۰۰۷)؛ برای سنجش تعهد حرفه ای از پرسشنامه ۱۲ سوالی والاس و همکاران(۱۹۹۹) استفاده گردیده است. پایایی پرسشنامه عدالت سازمانی ۰/۸۱ و پایایی پرسشنامه تعهد حرفه ای ۰/۸۹ به دست آمد و چون آلفای کرونباخ هر دو پرسشنامه بیش از۰/۷ می باشند، بنابراین هردو پرسشنامه از پایایی لازم برخورداربودند. حجم جامعه آماری مورد نظر ۶۶۰ نفراز کارکنان نیروی انتظامی شهر کرمانشاه می باشد. براساس روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی از بین آن ها تعدادی به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید که در نهایت ۱۰۴ پرسشنامه جمع آوری گردید. یافته ها: جهت تعیین نرمال بودن داده های بدست آمده از آزمون کولموگروف اسمیرنوف استفاده شد و نتایج آزمون نرمال بودن داده ها را تاییدکرد. آزمون های مورد استفاده در این پژوهش آزمون همبستگی اسپیرمن، آزمون رگرسیون خطی، آزمون میانگین یک جامعه یا T–test و آزمون فریدمن می باشد؛ با انجام آزمون های مربوطه فرضیات تحقیق تایید شدند؛ نتایج حاکی از آن است که در جامعه مورد پژوهش با ارتقای عدالت در سازمان سطح تعهد حرفه ای کارکنان نیز افزایش پیدا می کند؛ نتایج حاصل از رگرسیون خطی بین متغیر عدالت سازمانی و تعهد حرفه ای نشان می دهد که بین عدالت سازمانی به عنوان متغیر مستقل و تعهد حرفه ای رابطه خطی وجود دارد. ازمیان سه بعد عدالت سازمانی تنها بعد عدالت مراوده ای توانایی تبیین و پیش بینی میزان تغییرات متغیر وابسته یعنی تعهد حرفه ای را دارد. و این نشان دهنده اهمیت رعایت عدالت مراوده ای در سازمان های مورد مطالعه می باشد. همچنین بر اساس آزمون رتبه ای فریدمن در جامعه مورد مطالعه از بین سه بعد عدالت سازمانی؛ عدالت مراوده ای بیشترین میانگین رتبه؛ عدالت توزیعی کمترین میانگین رتبه و عدالت رویه ای در جایگاه دوم رتبه بندی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

عدالت سازمانی, عدالت رویه ای, عدالت مراوده ای, عدالت توزیعی, تعهد حرفه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.