بررسی تطبیقی تفسیر خطاب های »یا ایها النبی« و »یا ایها الرسول« در قرآن کریم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در حسابداری، مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MEACONF01_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه ولی تبار بهنمیری

مرکز تخصصی تفسیر وعلوم قرآن حوزه های علمیه استان لرستان-حوزه علمیه زینبیه(سلام الله علیها)

چکیده

قرآن کریم به منظور استفاده همگانی از رهنمودهایش و درک حقایقش، در بیان مفاهیم و معانی بلند خود و ابلاغ پیامهایش، شیوه های خاصی به کار برده و با قالب و شکلهای متنوعی، با مردم ارتباط برقرار کرده است . یکی از شیوه های جالب قرآن در بیان مطالب خود، این است که پیش از بیان مطلب، مخاطب خود را ندا می دهد و با عنوان متناسبی از او نام میبرد. معلوم است که این روش از نظر روانی تاثیر زیادی در مخاطب دارد و او را به اندیشیدن و تفکر در محتوای خطاب و مطلب ارائه شده، وادار میسازد. در بسیاری از آیات قرآن خطابهایی مانند: »یا ایهاالذین آمنوا) ، (یا ایها الناس« ، »یا ایها الرسول« ، »یا عباد« و ... یافت میشود.در این مقاله، روشن شده که هرگاه در قرآن کریم رسول خدا (ص) با عنوان یا ایها النبی مورد خطاب قرارقرار گرفته، “اشراف و برتری علمی” آن حضرت (ص) که وابسته به وحی است، مورد توجه بوده و هر جا خطاب به صورت ﴿یا ایها الرسول﴾ آمده، “حیثیت تبلیغی” آن حضرت مورد نظر بوده است،این تحقیق با هدف بررسی بررسی تطبیقی تفسیر خطاب های »یا ایها النبی« و »یا ایها الرسول« در قرآن کریم با روش کتابخانه ای و جستجو در مقالات صورت گرفته است،هدر این مقاله تلاش شده با مطالعه ای روشمند و تطبیقی، مراد از کاربرد هر یک از دو خطاب که در خصوص پیامبر خدا (ص) در قرآن کریم است، تبیین شود امیدواریم بتواند راهگشایی جهت پیشبرد علم باشد.

کلیدواژه ها

قرآن کریم، خطاب، نبی، رسول، وحی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.