بررسی رویکرد معماران معاصر ایران پیرامون سنت گرایی در دهه ۲۰ تا ۵۰ مطالعه موردی: آثار نادر اردلان و هوشنگ سیحون

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در عمران، معماری و مدیریت شهری قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ENGGCONF08_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فرشیدی

پژوهشگر دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

در بررسی معماری گذشته ی ایران، مشاهده می شود که معماری از یک روند مشخص پیروی می کرده، که با دوره های قبل و بعد از خود ارتباطی منطقی برقرار میکرده است. اما در دوره ی معاصر و با ورود موج نوگراییبه ایران و افزایش سرعت تغییرات در معماری، آن روند مستمر و منطقی هم دستخوش تغییراتی شد. در این مقاله و در جستجو برای پیدا کردن راه های اتصال معماری گذشته و معماری نو، پس از مروری بر نظراتمختلف پیرامون سنتگرایی و همچنین وضعیت معماری ایران در سال های دهه ۲۰ تا ۵۰ ،با هدف پاسخ به این پرسش که معماران چگونه سنت را در کارهای خود بازتاب دادند، تعدادی نمونه موردی بررسی شدند ومولفه های موجود در آنها بر حسب میزان پیروی آن ها از اصول معماری مدرن یا الگوهای معماری سنتی ایران ارزشگذاری شدند. در پایان این نتیجه حاصل شد که میزان و نوع پیروی آثاری که از آنها بعنوان معماری سنتییاد می شود از معماری تاریخی ایران، با یکدیگر یکسان نیست، و از این رو می توان دسته بندی های مختلفی برای این آثار در نظر گرفت .

کلیدواژه ها

معماری معاصر ایران، سنت گرایی ، هوشنگ سیحون، نادر اردلان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.