وضعیت ناپایدار آبخوان های مسیر انتقال آب و متاثر از عواقب تونل بهشت آباد

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی انتقال آب بین حوضه‌ای (چالش‌ها و فرصت‌ها)
  • کد COI اختصاصی: NCIBWT01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1927
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه آتشخوار

دانشجو کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه شهرکرد و کارشناس مرکز تحقیق

عفت زمانی

رئیس بخش مطالعات شرکت آب منطقه ای استان چهارمحال و بختیاری

ناهید پورعبدالله

کارشناس مرکز تحقیقات منابع آب دانشگاه شهرکرد

چکیده

جریان آب و بالا بودن سطح تراز آب زیرزمینی در سازه های زیرزمینی از جمله تونل سازی به منظور انتقال آب یکی از مسائلی است که می تواند مشکلات زیادی در حین اجراء و آثار مخرب فراوانی در مرحله بهره برداری بر طرح و منطقه داشته باشد بنابراین باید سعی گردد حتی المکان روشی را برای انتقال آب تعیین نمود که حداقل آثار مخرب را بر منطقه داشته باشد. در تحقیق حاضر با توجه به مسیر تونل انتقال آب بهشت آباد به بررسی وضعیت آبخوان های که تحت تاثیر این سازه قرار می گیرند، پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد که دشت های شهرکرد، کیار شلمزار و جونقان که در محل برخورد تونل می باشند، دارای شرایط بحرانی هستند به گونه ای که بر آوردها نشان می دهد حفر تونل بهشت آباد 66 میلیون مترمکعب در سال از آبدهی چشمه ها و قنوات موجود در محدوده مسیر تونل را کاهش خواهد داد و این امر موجب می شود در آبدهی چاه های آب دشتهای مذکور 50 میلیون مترمکعب در سال کاهش ایجاد می گردد، بنابراین با حفر تونل بهشت آباد این احتمال وجود دارد که 116 میلیون مترمکعب در سال از منابع آب زیر زمینی منطقه مسیر از دست برود و چون اجرای طرح به بیش از 3 دهه به طول خواهد انجامید، لذا این افت منابع آب زیرزمینی در بلند مدت می تواند زمینه مهاجرت گسترده از منطقه را فراهم آورد و از این جهت شایسته است با بررسی گزینه های جایگزین حفر تونل، از این بحران پیشگیری کرد

کلیدواژه ها

آب زیرزمینی، تونل بهشت آباد، استان چهارمحال و بختیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.