کنه های شکارگر: عامل کنترل بیولوژیک آفات گلخانه ای و ابزاری برای توسعه کشاورزی پایدار
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی
- کد COI اختصاصی: PPTCONF01_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 546
نویسندگان
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران.
چکیده
با توجه به رشد جمعیت و نیاز به غذا برای این جمعیت توسعه تولید محصولات کشاورزی مستلزم به کارگیری روش های کاشت، غیر از روش های سنتی است. تولید به روش گلخانه ای یکی از این روش ها است. مساله تولید محصولات سالم کشاورزی یکی از نگرانی های اصلی مدیران ، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات کشاورزی است. یکی از ارکان کشاورزی پایدار تولید محصولات عاری از بقایای سموم شیمیایی است. کنترل بیولوژیک یکی از ابزارهای تولید محصول سالم است. حشرات و کنه های شکارگر عوامل مهمی هستند که در راستای تولید محصول سالم مورد استفاده قرار می گیرند. در سال های اخیر استفاده از کنه های شکارگر در گلخانه های ایران روند رو به رشدی دارد. آفات مختلف مکنده و برگ خوار و مینوز ها جزو اصلی ترین آفات گلخانه هستند. بیشترین خسارت آفات در گلخانه مربوط به حشرات مکنده است. بیشتر کنه های مورد استفاده در گلخانه ها به خانوادهPhytoseiidae تعلق دارند. بدون شک کاهش مصرف سم با بکارگیری عوامل کنترل بیولوژیک محقق خواهد شد. کنه های شکارگر ابزاری مفید و سازگار با محیط زیست است که می تواند علاوه بر کاهش هزینه های تولید کننده، انها را در جهت ارائه محصولات سالم به مصرف کننده یاری دهد. در این پژوهش مروری بر رایج ترین گونه های مورد استفاده این خانواده در گلخانه ها انجام گرفته است.کلیدواژه ها
کنترل بیولوژیک، کنه شکارگر، گلخانهمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.