تاثیر اسانس گیاهان دارویی کندر و زنجبیل بر قارچ Aspergillus sp. در میوه توت فرنگی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی
  • کد COI اختصاصی: PPTCONF01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام عدل

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه بیرجند

مهدی جهانی

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

محمدحسین امینی فرد

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

چکیده

توت فرنگی به دلیل تنفس و فعالیت متابولیکی بالا و مقدار زیاد آب از جمله میوه هایی است که حساسیت بسیار زیادی به آلودگیهای میکروبی دارد و همچنین محصول آن پس از برداشت همواره در معرض آلودگی به انواع قارچها است. استفاده از اسانسها و عصاره های گیاهی در کنترل عوامل میکروبی پس از برداشت رو به پیشرفت است. این ترکیبات نه تنها فاقد اثرات جانبی بوده بلکه به علت خواص آنتی اکسیدانی، کیفیت و طول دوره انبارداری میوه ها را افزایش می دهند. این تحقیق در دانشگاه بیرجند در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ انجام شد. طرح آماری آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار بود. فاکتور اول شامل نوع اسانس: اسانسهای زنجبیل و کندر و فاکتور دوم غلظت اسانس در پنج سطح ۰ ، ۲۰۰، ۴۰۰، ۶۰۰ و ( ۸۰۰ میکرولیتر در لیتر بود. میوه های توت فرنگی که دارای علائم پوسیدگی بودند، عامل قارچی از آنها جدا شد، که این جداسازی روی محیط کشت سیب زمینی دکستروز آگار انجام شد. مقایسه میانگین نوع اسانس نشان داد که، اسانس کندر قابلت ضد قارچی بیشتری نسبت به اسانس زنجبیل داشت. اسانس کندر فعالیت ضدقارچی مناسبی بر قارچ . Aspergillus spمولد فساد میوه توت فرنگی نشان داد و بنابراین قابلیت استفاده بعنوان جایگزین قارچکشهای شیمیایی را دارا میباشد و طبق نتایج بدست آمده سطح ۸۰۰ میکرولیتر در لیتر بهترین غلظت این اسانس برای جلوگیری از این قارچ میباشد.

کلیدواژه ها

اسانس، قارچکش، کلونی، گیاه دارویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.