طراحی و آزمون مدل بهره وری مدیران آموزش و پرورش استان لرستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی سیاسی ایران، دوره: 5، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_JOU-5-10_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت فلاح پور

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران

ابراهیم پور حسینی

استادیار گروه مدیریت آموزشی، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران

شجاع عربان

استادیار گروه علوم تربیتی، پردیس علامه طباطبایی، دانشگاه فرهنگیان، لرستان، ایران

چکیده

تحقیق حاضر با هدف طراحی مدل بهره وری مدیران دوره دوم متوسطه آموزش و پرورش استان لرستان انجام شد. روش تحقیق پیمایشی از نوع تاییدی بود. جامعه آماری در مرحه کیفی شامل ۱۲ نفر از خبرگان بود. جامعه آماری بخش کمی نیز مدیران مدارس دوره دوم متوسطه آموزش و پرورش استان لرستان با استفاده از جدول کرجسی- مورگان تعداد ۱۹۹ نفر (۱۰۲مرد و ۹۷ زن) به عنوان نمونه آماری تعیین و با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. نشان داد که مقدار نسبت مجذور خی به درجه آزادی ۳۴/۱ و از ۵ کوچک تر است پس نشان دهنده ی برازش مناسب مدل می باشد. هم چنین جذر برآورد واریانس خطای تقریب برابر ۰۶۱/۰، میزان شاخص نکویی برازش برابر ۹۷/۰، شاخص تعدیل شده ی نکویی برازش برابر ۹۳/۰، شاخص برازندگی تطبیقی برابر ۹۹/۰، شاخص نرم شده برازندگی برابر ۹۹/۰، ریشه میانگین مجذور پسماندها برابر ۰۰۱۳/۰ و میانگین مجذور پس ماندها استاندارد شده برابر ۰۱۹/۰ است، بنابراین شاخص های برازش مدل اندازه گیری در ناحیه پذیرش هستند و نشان از برازش خوب مدل دارند. در نتیجه این بیانگر همسویی مولفه های مطرح شده با بهره وری مدیران است، پس مولفه های تشکیل دهنده ی متغییر بهره وری مدیران در سطح اطمینان ۹۹% معنی دار و در قالب مدل مفهومی در کنار یکدیگر، متغیر بهره وری را به درستی تائید می نمایند. از این رو چنین استنباط می شود که مدل کلی از برازش بالایی برخوردار می باشد.

کلیدواژه ها

عوامل مدیریتی, عوامل محیطی, عوامل توانمندسازی, عوامل نوآوری, عوامل سازمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.