مقایسه اثرهای MNPs عاملدار شده با سیلیکای مزوپور و L-لیزین (NH۲-Si@Fe۳O۴) بر تغییرهای ساختاری پروتئین لیزوزیم سفیده تخم مرغ (HEWL)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی، دوره: 12، شماره: 47
  • کد COI اختصاصی: JR_NCMBJ-12-47_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ ذاکرنژاد

Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, I.R. of Iran

بهنام راسخ

Environment & Biotechnology Division, Research Institute of Petroleum Industry (RIPI), P.O. Box: ۱۴۶۶۵-۱۳۷, Tehran, Iran

پروانه مقامی

Department of Biophysics, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, I.R. of Iran

فاطمه یزدیان

Department of Life Science Engineering, Faculty of New Sciences and Technologies, University of Tehran, Tehran, Iran

چکیده

سابقه و هدف: جذب پروتئین برسطوح غیرآلی، منجر به تغییرات ساختاری و عملکردی می­گردد که وابسته به طبیعت پروتئین جذب­شده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی­سطوح غیرآلی­است. نانوذرات­مغناطیسی (MNPs) با پوشش­های زیست­سازگار تنها مواد نانوساختار مورد تایید FDA هستند که با کاربردهای متنوع در زمینه های مختلف علوم پزشکی و خصوصیات ویژه به ماده­ای با پتانسیل بالا تبدیل شده­اند. بررسی ایمنی زیستی MNPs، نیاز به ­دانش دقیق در مورد برهمکنش  MNPsبا مولکول­های زیستی به ویژه پروتئین­ها می­باشد. مطالعه حاضر، مقایسه اثرات MNPs عاملدار شده با سیلیکای مزوپور و L-لیزین (NH۲-Si@Fe۳O۴) بر تغییرات ساختاری پروتئین لیزوزیم سفیده تخم­مرغ (HEWL) را ارائه می­دهد. مواد و روش­ها: خصوصیات­ساختاری وشاخص­های فیزیکوشیمیاییMNPs عاملدار شده توسط آنالیزهایFTIR ، XRD، TEM،FESEM ،VSM و  DLSو برهم­کنش پروتئین-نانوذرات با استفاده از تکنیک­های فلورسانس ذاتی، تست ANS، تیوفلاوین­تی (ThT)، ATR-FTIR و تجمع حرارتی پروتئین انجام شد. تغییر ساختارHEWL برتعامل با MNPs مطالعه گردید. یافته ­ها: بررسی تعامل HEWL و MNPs با کمک فلورسانس ذاتی، نشان داد اتصال پروتئین­ها با  MNPsتحت تاثیر نوع لیگاند متصل به MNPs است. غربالگری تجمع حرارتی HEWL درحضورMNPs، نقش­موثر NH۲-Si@Fe۳O۴ را در مهار تجمع حرارتی HEWL بیان نمود. نتیجه گیری: مقایسه­ روی عملکرد نانوذرات با گروه عاملی و بدون گروه عاملی، نشان داد نانوذره عاملدار شده عملکرد بهتری داشته است، لذا مهم است جنبه­های محیطی، سلامتی و ایمنی در مراحل اولیه استفاده از نانوذرات درنظر گرفته شود. این گزارش یک تصویر یکپارچه از تعامل پروتئین و MNPs و تغییر ساختار پروتئین پس از اتصال به MNPs را نشان داد.  

کلیدواژه ها

Magnetic nanoparticles, Mesoporous silica, L-lysine, Lysozyme protein, Iau Science., نانوذرات مغناطیسی, سیلیکای مزوپور, L-لیزین, پروتئین لیزوزیم, .Iau Science

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.