تاثیر تغذیه برگ زیتون بر پاسخ ایمنی، فراسنجه های خونی و جمعیت میکروبی روده جوجه های گوشتی آرین در دوره های مختلف پرورش

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 137

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAP-24-3_010

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1401

چکیده مقاله:

هدف از این مطالعه، بررسی اثر تغذیه پودر برگ زیتون در دوره­های مختلف پرورش، بر ایمنی، جمعیت باکتریایی روده و پارامترهای بیوشیمیایی خون جوجه های گوشتی آرین بود. تعداد ۳۳۶ قطعه جوجه گوشتی نر (سویه آرین ۳۸۶) در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تیمار به مدت ۴۲ روز مورد مطالعه قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون برگ زیتون) و به سایر گروه­ها جیره حاوی یک درصد برگ زیتون تغذیه شد؛ از یک تا ۱۴ روز، یک تا ۲۱ روز، یک تا ۲۸ روز، یک تا ۳۵ روز و یک تا ۴۲ روز. افزایش وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در همه گروه­ها مشابه بود، اما نرخ تلفات در تیمار یک تا ۴۲ روزگی کم تر از سایر تیمارها بود (۰۱/۰>P). میزان لیپوپروتئین­های با چگالی پایین در تیمارهای یک تا ۳۵ روزگی و یک تا ۴۲ روزگی کم تر از سایر تیمارها بود (۰۵/۰>P). فعالیت آلانین آمینوترانسفراز در تیمارهای شاهد بالاتر و در تیمار یک تا ۴۲ روزگی کم تر از سایر تیمارها بود (۰۵/۰>P). جمعیت بالاتر لاکتوباسیلوس برای تیمارهای یک تا ۲۸ روزگی، یک تا ۳۵ روزگی و یک تا ۴۲ روزگی در ژژنوم (۰۱/۰>P) و تیمارهای یک تا ۲۱ روزگی، یک تا ۲۸ روزگی، یک تا ۳۵ روزگی و یک تا ۴۲ روزگی در ایلئوم، در مقایسه با سایر تیمارها مشاهده شد (۰۵/۰>P). نتایج این آزمایش نشان داد که تغذیه ۱۰ گرم بر کیلوگرم برگ خشک زیتون طی ۴۲ روز دوره پرورش جوجه­های گوشتی، بدون تاثیر منفی بر عملکرد و ایمنی، منجر به کاهش تلفات می­شود.

نویسندگان

صیفعلی ورمقانی

بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایلام، ایران

پوریا دادور

استادیار، بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ایلام ایران.

منصور احمدی

گروه علوم دامی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران

هوشنگ جعفری

بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایلام، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :