بررسی ارتباط بین نگرش مذهبی با سلامت روان در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله پژوهش در دین و سلامت، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JRRH-1-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید منصور کشفی

گروه بهداشت عمومی،دانشکده ی بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

مریم یزدانخواه

گروه بهداشت عمومی،دانشکده ی بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

اکبر بابایی حیدرآبادی

گروه بهداشت عمومی ، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

علی خانی جیحونی

گروه بهداشت عمومی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران

رضا تبریزی

گروه بهداشت عمومی،دانشکده ی بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

چکیده

سابقه و اهداف: اختلال های روانی در جوامع انسانی بسیار مشهود است و بسیاری از افراد در زندگی امکان ابتلا به ناراحتی های روانی را دارند. ایمان، اعتقادهای مذهبی و نگرش های توحیدی، عامل هایی هستند که می توانند در امر درمان و پیشگیری از اختلال های روانی به شکل موثری به کار برده شوند، هدف از مطالعه ی حاضر، تعیین ارتباط بین نگرش مذهبی با سلامت روان دانشجویان می باشد.مواد و روش ها: مطالعه ی توصیفی تحلیلی حاضر به بررسی ارتباط بین نگرش مذهبی با سلامت روان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز پرداخته است. نمونه گیری به روش تصادفی چند مرحله یی صورت گرفت؛ ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه ی سلامت عمومی) GHQ-۲۸ ( و پرسش نامه ی نگرش مذهبی ۲۵ سئوالی)گلریز براهنی( بود. داده ها به نرم افزار - SPSS نسخه ی ۱۹ وارد و با استفاده از آزمون های مجذور کای و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: از مجموع ۳۰۰ نفر از افراد شرکت کننده در مطالعه، ۴/۳۱ درصد پسر و ۶/۶۸ درصد دختر بودند. میانگین سنی افراد ۷۱/۲۱ سال بود. میانگین نمره ی نگرش مذهبی و سلامت عمومی شرکت کنندگان به ترتیب برابر با ۷۳/۳۹ و ۱/۲۲ بود. اختلال در سلامت عمومی دانشجویان با هیچ یک از متغیرهای دموگرافیک مورد مطالعه از نظر آماری رابطه ی معنی داری نداشت. همچنین بین نمره ی سلامت عمومی و نگرش مذهبی ارتباط معنی داری به دست نیامد.نتیجه گیری: اعتقادهای مذهبی و نگرش های توحیدی، عامل هایی هستند که می توانند دیدگاه و درک افراد را از مشکل های زندگی تغییر داده و در بسیاری از موارد راه عبور از آن ها را آسان تر می کنند. در این پژوهش بین نگرش های مذهبی با سلامت روان ارتباط معنی داری مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

نگرش مذهبی، سلامت روان، دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.