بررسی اثرات آسیب زای فرایند انجماد بر ویژگی های عملکردی و مولکولی اسپرم مردان نابارور دچار آستنوتراتوزواسپرمیا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-14-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 878
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام آسا

Department of Biology, School of Basic Sciences, Hamadan Branch, Islamic Azad University

رحیم احمدی

Department of Biology, School of Basic Sciences, Hamadan Branch, Islamic Azad University

مینو محمودی

Department of Biology, School of Basic Sciences, Hamadan Branch, Islamic Azad University

عبدالرضا محمدنیا

Department of Biotechnology, School of Advanced Technology in Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: انجماد اسپرم یک روش پرکاربرد برای نگهداری و حفظ باروری مردان در شرایط خاص مانند درمان ناباروری و بدخیمی می باشد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثرات انجماد بر پارامترهای حیاتی و مولکولی اسپرم در مردان نابارور مبتلا به آستنوتراتوزواسپرمیا انجام شد. روش بررسی: با توجه به مطالعات پیشین در این زمینه، مایع منی ۲۰ فرد مبتلا به آستنوتراتوزواسپرمیا جمع آوری شد. بخشی از هر نمونه ابتدا به عنوان نمونه تازه مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. در ادامه به منظور بررسی اثرات انجماد، هر نمونه به روش سریع منجمد شد و به مدت ۱۴ روز در نیتروژن مایع ذخیره گردید. در ادامه نمونه ها ذوب گردیدند و در نهایت پارامترهای عملکردی با استفاده از روش آنالیز اسپرم و میزان شکست DNA (Deoxyribonucleic acid) از طریق آزمون تانل بررسی شد. درصد زنده مانی نیز با استفاده از رنگ آمیزی ائوزین- نگروزین سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری t زوجی تجزیه و تحلیل گردیدند. یافته ها: فرایند انجماد سبب کاهش معنادار درصد حرکت، زنده مانی، غلظت و مورفولوژی طبیعی نمونه های اسپرم بیماران مبتلا به آستنوتراتوزواسپرمیا گردید (۰۰۱/۰˂P). بر مبنای نتایج، میزان شکست DNA طی فرایند انجماد افزایش معناداری یافت (۰۱/۰P< ). نتیجه گیری: فرایند مرسوم انجماد اثرات مخربی بر ویژگی های عملکردی و مولکولی اسپرم انسان دارد و می تواند موجب کاهش پتانسیل باروری گردد.

کلیدواژه ها

Cryopreservation, Asthenoteratozoospermia, Semen quality, DNA Fragmentation., انجماد اسپرم, آستنوترتتوزواسپرمیا, کیفیت سمن, شکست DNA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.