رابطه سن با بیان شاخص بدون عصب شدن در پیوندگاه عصبی عضلانی موش های صحرایی نر ویستار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-14-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب السادات گرامیان

Department of Exercise Physiology, School of Physical ‎Education and Sport Sciences, University of Tehran

محمدرضا کردی

Department of Exercise Physiology, School of Physical ‎Education and Sport Sciences, University of Tehran

فاطمه شب خیز

Department of Exercise Physiology, School of Physical ‎Education and Sport Sciences, University of Tehran

بهنام الدین جامعی

Neuroscience Research Center, Iran University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: یکی از مشکلات عمده در دوران پیری، سارکوپنیا است که از سازوکارهای مهم درگیر در آن می توان به ازدست رفتن نورون های حرکتی اشاره کرد. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط سن با بیان شاخص بدون عصب شدن در پیوندگاه عصبی عضلانی موش های صحرایی نر ویستار است. روش بررسی: در مطالعه حاضر ۱۴ سر موش صحرایی نر ۴ تا ۶ ماهه بالغ جوان (۷=n) و ۲۴ تا ۲۶ ماهه پیر (۷=n) آزموده شدند. پس از دو هفته دوره آشناسازی، عضلات سولئوس و پلانتاریس رت ها استخراج و قالب گیری شد و به منظور تعیین محل پیوندگاه های عصبی عضلانی و میزان بیان NCAM (Neural Cell Adhesion Molecule) تحت رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی قرار گرفت. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل واریانس در سطح معناداری ۰۱/۰≥P بررسی شد. یافته ها: نتایج نشان داد میزان بیان NCAM در گروه پیر به طور معناداری بیشتر از گروه بالغ جوان است و در هر دو گروه بیان این پروتئین در عضله تندانقباض پلانتاریس بیش از عضله کندانقباض سولئوس است. نتیجه گیری: با افزایش سن روند تخریب اعصاب محیطی در هر دو عضله کندانقباض و تندانقباض اتفاق می افتد که به نظر می رسد شدت این عصب زدایی در تارهای تندانقباض بیش از تارهای کندانقباض است.

کلیدواژه ها

Denervation, Atrophy, Sarcopenia, NCAM, Aging, عصب زدایی, آتروفی, سارکوپنیا, NCAM, پیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.