تاملی فلسفی بر پزشکی مبتنی بر شواهد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 14، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-14-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق یوسفی

Neuroscience Research Center, Spiritual Health Research Center, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran. ۲ Student Research Committee, Qom University of Medical Sciences

سروش شریفی مقدم

Student Research Committee, Qom University of Medical Sciences

محمد لطفی

Student Research Committee, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.

هانیه سادات صادقی

Student Research Committee, Alborz University of Medical Sciences

پرنیان عراقی

Student Research Committee, Zanjan University of Medical Sciences

احمدرضا همتی مقدم

Department of Philosophy, Islamic Azad University, Science and Research Branch

چکیده

زمینه و هدف: امروزه پایه اصلی تشخیص و درمان در پزشکی، شواهد به دست آمده از تحقیقات است. یکی از جنبش هایی که سعی کرده است این مبنا را محقق سازد، پزشکی مبتنی بر شواهد است. در این مقاله به نقد فلسفی این موضوع پرداخته می شود. روش بررسی: در این مطالعه، مطالب مرتبط با پزشکی مبتنی بر شواهد از کتاب ها و مقالات مرور شد. یافته ها: بر اساس یافته های ما، طرفداران پزشکی مبتنی بر شواهد دو پیش فرض دارند: ۱. پزشکی موجود علمی نیست و باید با استفاده از شواهد، علمی شود. ۲. تصمیم گیری های بالینی باید بر شواهد به دست آمده از تحقیقات بالینی مبتنی باشد که معتبرترین آن ها مرورهای نظام مند هستند. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این نوع مطالعات معمولا باعث به وجودآمدن دستورالعمل هایی برای عمل پزشکی می شوند؛ بنابراین، نقدها و چالش های پزشکی مبتنی بر شواهد، حتی اگر تنها راه موجود تا این زمان باشد، باید موردتوجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Diagnosis and treatment, evidence-based medicine, guidelines, diagnosis and treatment, Science., پزشکی مبتنی بر شواهد, پزشکی مبتنی بر شواهد, تشخیص و درمان, دستورالعمل, علم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.