مقایسه ای شیوع اختلالات عملکرد تیروئید در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید و گروه کنترل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 14، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-14-6_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم معصومی

Department of Internal Medicine, Faculty of Medicine, Qom University of Medical Science and Health Service

محمود پرهام

Department of Internal Medicine, Faculty of Medicine, Qom University of Medical Science and Health Service

محمد آقاعلی

Department of Community Medicine, Qom University of Medical Sciencs, Qom, Iran

شیما محمدی

Department of Internal Medicine, Faculty of Medicine, Qom University of Medical Science and Health Service

چکیده

زمینه و هدف: اختلالات عملکرد تیروئید و آرتریت روماتوئید (RA: Rheumatoid Arthritis) ازجمله بیماری های خودایمنی هستند که بروز آن ها باعث مشکلات و عوارض زیادی در بیماران خواهد شد. بر این اساس، در این پژوهش به بررسی اختلالات تیروئید در بیماران آرتریت روماتوئید پرداخته شده است. روش بررسی: اندازه گیری هورمون های تیروئید شامل TSH، T۴، T۳ به روش رادیوایمونواسی و آنتی بادی های تیروئید شامل Anti TG Ab و Anti TPO Ab به روش الایزا انجام شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری کای دو، فیشر و تی مستقل در نرم افزار SPSS استفاده شد. یافته ها: نتایج تحلیل های آماری نشان می دهد از نظر میزان ابتلا به هایپوتیروئیدی بین دو گروه اختلاف معناداری وجود دارد. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد بین دو گروه مورد و شاهد از نظر داشتن Anti TG، Anti TPO، RF، Anti CCP و همچنین از نظر سطح خونی Free T۳ اختلاف معناداری از نظر آماری وجود داشت. از سویی دیگر، نتایج تحلیل آماری برای متغیرهای TSH و Free T۴ نشان داده است در بین گروه مورد و شاهد اختلاف معناداری وجود نداشته است. نتیجه گیری: به طورکلی، نتایج این مطالعه نشان دهنده شیوع بالاتر اختلال عملکرد تیروئید در بیماران آرتریت روماتوئید بود به خصوص کم کاری تیروئید.  پیشنهاد می­شود آزمایشات و معاینات مربوط به تیروئید در ارزیابی بیماران آرتریت روماتوئید گنجانده شود. همچنین مطالعات بعدی برای روشن شدن مکانیسم های اساسی رابطه بین آرتریت روماتوئید و اختلال عملکرد تیروئید پیشنهاد می­گردد.

کلیدواژه ها

Arthritis, Autoimmune diseases, Hypothyroidism, Rheumatoid, Rheumatoid factors, Thyroid diseases., آرتریت روماتوئید, اختلالات تیروئید, بیماری های خودایمنی, فاکتورهای روماتوئیدی, هایپوتیروئیدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.