ارائه الگوی پیشنهادی شبکه اجتماعی اطلاعات سلامت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 14، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-14-12_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر محمدی مطلق

Department of Information Science, Faculty of Humanities, Islamic Azad University, North Tehran Branch, Tehran, Iran.

زهرا اباذری

Department of Information Science, Faculty of Humanities, Islamic Azad University, North Tehran Branch, Tehran, Iran.

فرشته سپهر

Department of Information Science, Faculty of Humanities, Islamic Azad University, North Tehran Branch, Tehran, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: امروزه شبکههای اجتماعی مجازی می توانند نقش مهمی در تبادل اطلاعات سلامت و ارتقا سلامت ایفا ­کنند و فرصت مناسبی برای ایجاد بستر مناسب و فراگیر برای انتشار و اشتراک گذاری اطلاعات و افزایش کیفیت مراقبت های بهداشتی در قالب شبکه اجتماعی اطلاعات سلامت بوجود آورده­اند. با توجه به هزینه­های فراوانی که برای اجرا و ارائه خدمات بر پایه فناوری­های نوین نیاز هست، طراحی الگو و ارائه آن برای کاستن از هزینه­های زائد بسیار ضروری می­باشد. هدف این پژوهش ارائه یک الگو برای شبکه اجتماعی اطلاعات سلامت می­باشد. روش بررسی: این پژوهش پیمایشی تحلیلی می باشد. مولفه­های این شبکه از طریق بررسی متون شناسایی و بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی(EFA) و تائیدی(CFA) بدست آمد. جامعه آماری شامل ۳۸۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه­های علوم پزشکی بود. برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS  نسخه ۱۹ و اموس استفاده گردید. یافته ها: بر اساس نتایج (EFA)، شبکه  پیشنهادی دارای ۶ بعد بوده که ۸۰ درصد از واریانس مولفه­های مدل شبکه اجتماعی اطلاعات سلامت را تبیین می­کرد. همچنین نتایج (CFA) نیکویی برازش مدل را مورد تایید قرار داد. نتیجه گیری: یافته های پژوهش نشان داد الگوی بدست آمده بستری مناسب و فراگیر بوده و منجر به ارائه خدمات مناسب در قالب شبکه اجتماعی اطلاعات سلامت خواهد شد. کلیدواژه ها: شبکه اجتماعی، تبادل اطلاعات سلامت، ار

کلیدواژه ها

Social networking, Health Information Exchange, Health promotion, Information Dissemination., شبکه اجتماعی, تبادل اطلاعات سلامت, ارتقا سلامت, انتشار اطلاعات.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.