بررسی اثرات اولئوروپین بر افسردگی ناشی از استرس مزمن در موش سوری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 15، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-15-8_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده جعفری

Department of Biology, Sanandaj Branch, Islamic Azad University, Sanandaj, Iran.

زهرا هوشمندی

Department of Biology, Sanandaj Branch, Islamic Azad University, Sanandaj, Iran.

گلاویژ محمودی

Department of Biology, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: افسردگی هنوز هم یکی از اختلالات چالش برانگیز و گسترده با علل پیچیده است. اخیرا نقش رژیم غذایی سالم و روغن زیتون در بهبود افسردگی ادعا شده است. این مطالعه به منظور بررسی اثرات حفاظتی اولئوروپین بر افسردگی ناشی از استرس مزمن در موش سوری طراحی شده است. روش بررسی: جهت القای استرس مزمن Chronic Restraint Stress (CRS) موش ها به مدت دو هفته، روزانه دو ساعت در معرض استرس بی حرکتی در دستگاه Restrainer و سپس دو دقیقه شوک الکتریکی با قدرت نیم میلی آمپر قرار گرفتند. موش های تحت استرس مزمن در پنج گروه شامل کنترل (دریافت کننده حلال دارو)، درمان (اولئوروپین در دزهای ۵/۷، پانزده و سی میلی گرم بر کیلوگرم) و کنترل مثبت (دیازپام) قرار گرفتند. سپس بیان ژن اینترلوکین-۶ و گیرنده متابوتروپیک نوع یک گلوتامات (mGluR۱) بررسی شد. تست رفتاری شامل تست شنای اجباری و معلق ماندن از دم بود. یافته ها: در موش های CRS دز پانزده میلی گرم بر کیلوگرم اولئوروپین سبب کاهش معنا دار بی حرکتی در آزمون معلق ماندن از دم و دزهای پانزده و سی میلی گرم بر کیلوگرم آن سبب کاهش معنا دار بی حرکتی در آزمون شنای اجباری شد (۰۵/P< ۰). اولئوروپین همچنین سبب کاهش بیان ژن اینترلوکین-۶ و گیرنده متابوتروپیک نوع یک گلوتامات (mGluR۱) در موش های CRS شد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، به نظر می ­رسد که کاهش بیان ژن اینترلوکین و گیرنده متابوتروپیک نوع یک گلوتامات ممکن است در اثرات اولئوروپین بر رفتارهای شبه افسردگی در موش های تحت استرس مزمن موثر باشد.

کلیدواژه ها

Oleuropein, Depression, Chronic stress, Interleukin-۶, Metabotropic glutamate receptor type ۱As in et latem, اولئوروپین؛ افسردگی؛ استرس مزمن؛ اینترلوکین-۶؛ گیرنده متابوتروپیک نوع یک.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.