بررسی و شناسایی آسیب های اجتماعی ناشی از حضور دانش آموزان در شبکه های مجازی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 4، شماره: 35
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-4-35_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلشن رضایی گیگلو

مشاور دبیرستان تیزهوشان فرزانگان دوره دوم

چکیده

دانش آموزان در واقع سرمایه های فرهنگی و معنوی هر کشور محسوب می شوند. شناخت آسیب های این قشر و پیشگیری این آسیب ها و انجام اقدامات لازم در بالندگی و سلامت آنان موثر خواهد بود. آسیب شناسی در حوزه آموزش و پرورش (بخش دانش آموزی) یکی از نیازهای ضروری و اساسی است و باید برای تشخیص درست آسیب ها به منابع و پژوهش های گوناگون در زمینه های فردی، اجتماعی، رفتاری، مشکلات و آسیب ها پرداخت شود و نتایج حاصل از این پژوهش ها را با مدیریت علمی پیاده سازی کرد. شناخت ویژگی های رشدی دانش آموزان و تغییرات جسمی، روانی و اجتماعی آن ها، آشنایی با خطراتی که دانش آموزان را تهدید می کند، عواملی که موجب بروز خطر می شوند و شناخت راهکارهای مراقبت از نوجوانان در برابر آسیب های اجتماعی، می تواند به مدرسه و کلیه کارکنان آن کمک کند تا نقش موثری در جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی در بین دانش آموزان ایفا کنند. جذابیت های انکارناپذیر فضای مجازی دانش آموزان را ساعت های طولانی به خود مشغول کرده است بطوری که از این تنها بودن و داشتن یک یار و همراه غیرحقیقی بدون گوشزد کردن و یا نصیحت کردن لذت می برند و پس از خروج از آن فضا و ورود به محیط خانواده و جامعه نه به لحاظ جسمی و نه به لحاظ روحی، رمقی برای پذیرش مسئولیت هایشان را ندارند. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ جذابیت های خاص اینترنت باعث می شود که نوجوانان و جوانوان مجذوب آن شده، ساعت ها وقت خود را در فضای مجازی سپری کنند؛ این مسئله باعث می شود که نوجوانان از سایر فعالیت های اجتماعی باز بمانند، از معمول ترین نشانه های تشخیص اعتیاد به شبکه های اجتماعی فضای می توان به افت تحصیلی شدید، کاهش وزن به علت از بین رفتن نظام تغذیه ای بدن، بالا رفتن دامنه تنش های عصبی، کاهش فعالیت های اجتماعی، کم شدن میزان معاشرت با اشخاص و گروه های بزرگ تر، قانون گریزی، پرخاشگری، ابتلا به سردرد های عصبی، افزایش پرخاشگری و رفتارهای خشونت آمیز، افسردگی و اضطراب اشاره کرد در این تحقیق سعی شده است آسیب های اجتماعی ناشی از آستفاده بی رویه شبکه های مجازی در دانش آموزان مورد بررسی قرار گیرد و راهکارهای برای حل این معظل ارائه شود. داده ها و اطلاعات این پژوهش بصورت کتابخانه ای و مطالعات میدانی گردآوری شده است.

کلیدواژه ها

شبکه مجازی، اسیب های اجتماعی، شبکه های مجازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.