واکاوی تاثیر محکومیت کیفری موثر والدین در سلب حق حضانت فرزندان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: نخستین همایش ملی خانواده و آسیب های اجتماعی
- کد COI اختصاصی: FAMILYCONF01_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 852
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خانواده ، دانشگاه آزاد واحد خوی، آذربایجان غربی، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خانواده ، دانشگاه آزاد واحد خوی، آذربایجان غربی، ایران
چکیده
نقش خانواده و والدین در حضانت و سرپرستی کودکان غیر قابل انکار است. اما گاهی بنیان خانواده به سستی میگرایدو والدین یا یکی از آنها صلاحیت حضانت طفل را از دست می دهند. یکی از مهمترین مباحثی که در این خصوص مطرح است، ارتکاب یکی از والدین یا هردوی آنها به جرایمی است که میتواند سبب سلب حضانت از آنها گردد. همه جرایم ارتکابی والدین از نظر تاثیر بر حضانت فرزندان یکسان نیست، یعنی بعضی از جرایم ارتکابی به نظم جامعه لطمه میزنند، ولی نقشی در روابط خانواده اولاد ندارد، مثلا اگر پدر یا مادری سابقه کیفری به علت صدور چک بیمحل یا تخریب و امثال آن را داشته باشد، اینگونه سوابق از نظر صلاحیت در حضانت آنان، به فرزندان ارتباط چندانی پیدا نمیکند. در مقابل، اگرهمین والدین سابقه کیفری در زمینه ارتکاب اعمال منافی عفت و ضد اخلاقی نظیر: روابط نامشروع، زنا، فحشا و امثال آنها داشته باشند، به علت انحطاط اخلاقی آن والدین و به علت به خطر انداختن صحت جسمانی و تربیت اخلاقی فرزندان، حق حضانت از آنها سلب میشود و در مواردی نیز علاوه بر سلب صلاحیت حضانتو تربیت اولاد، ولایت قهری چنین پدر یا مادری نیز بر فرزندان تحت ولایت شان ساقط خواهد شد. با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله به بررسی مقوله تاثیر محکومیت کیفری موثر والدین در سلب حق حضانت فرزندان آنها میپردازیمو تمام جنبه های آنرا شرح داده و راهکارهای تقنینی جهت حفظ حقوق این دست از فرزندان را برمیشماریم.کلیدواژه ها
خانواده، والدین، محکومیت، فرزندانمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی روابط زوجین در کاهش مشکلات زناشویی زوجین شهر بوشهر
- نقش عوامل اجتماعی، ورزش، و هنر در بازتوانی زنان مطلقه قربانی خشونت خانگی و اعتیاد
- خودتنظیمی در بزرگسالان مبتلا به اختلال انفجاری متناوب و سابقه اقدام به خودکشی یک مرور نظام مند
- آسیبهای اجتماعی و آموزشی در نظام آموزشی و روش های پیش بینی و پیشگیری
- نظامهای آموزشی و مدیریت آسیبهای اجتماعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.