اولویت بندی پست های فوق توزیع تهران در استفاده از ذخیره ساز باتری به منظور اوج سایی و تسطیح بار شبکه: رویکرد برنامه ریزی چندمعیاره

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشنامه اقتصاد انرژی ایران، دوره: 10، شماره: 37
  • کد COI اختصاصی: JR_IEER-10-37_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صیادی

استادیار اقتصاد، گروه اقتصاد انرژی و منابع، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

سیاب ممی پور

دانشیار اقتصاد، گروه اقتصاد انرژی و منابع، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

هدی طالبی

کارشناسی ارشد اقتصاد انرژی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

با توجه به افزایش استفاده از ذخیره سازها به عنوان یکی از روش های موثر مدیریت اوج تقاضا و افزایش قابلیت اطمینان شبکه برق، اولویت بندی بهینه استفاده از ذخیره سازها ضروری است. هدف اصلی این تحقیق اولویت بندی پست های فوق توزیع منتخب تهران به منظور اوج سایی، تسطیح منحنی بار و معیار اقتصادی با استفاده از ذخیره ساز باتری است. برای این منظور با استفاده روش تصمیم گیری چند معیاره با روش وزن دهی آنتروپی شانون و روش پیاده سازی ترکیب خطی وزن دار، به تعیین اندازه مناسب ذخیره ساز و تعیین زمان تعویق و میزان سود ناشی از تعویق توسعه پست در صورت استفاده از ذخیره ساز پرداخته شده است. در این تحقیق از داده های واقعی مربوط به پست های فوق توزیع ۶۳ به ۲۰ کیلووات اکباتان، آزادی، آذربایجان، ابوذر، سینا، دپو و یاخچی آباد دریافت شده از برق منطقه ای تهران استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد، پست دپو دارای اولویت استفاده از ذخیره ساز باتری در معیارهای همزمان سه گانه تحقیق (اوج سایی، تسطیح منحنی بار و معیار اقتصادی) است. همچنین حداکثر ظرفیت نصب و حداکثر توان ذخیره ساز برای پست اولویت اول (پست دپو)، به ترتیب برابر با ۶۶/۱۱۹ مگاوات ساعت و ۱۸ مگاوات می باشد. همچنین استفاده از ذخیره ساز در پست انتخاب شده به نحو کارایی موجب تعویق توسعه پست به میزان ۷ سال شده و سود حاصل از تعویق توسعه شبکه نیز برابر ۴۰ درصد هزینه سرمایه گذاری می باشد.

کلیدواژه ها

اوج سایی, تصمیم گیری چندمعیاره, آنتروپی شانون, ذخیره ساز, قابلیت اطمینان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.