بررسی عملکرد بیمه ای صنعت پرورش مرغ گوشتی با اجرای روش مبتنی بر مذاکره

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه اقتصاد کشاورزی، دوره: 16، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AGEC-16-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر محمدی نژاد

دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

محمد ابراهیم حسن نژاد

دانشجوی دکتری، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد علوم و تحقیقات.

محمد قربانی

استاد گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

سید یعقوب زراعت کیش

دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد علوم و تحقیقات.

چکیده

بیمه از جمله ابزارهای مهم مدیریت خطر در بخش کشاورزی است. ریسک های مربوط به صنعت طیور، تولید گوشت مرغ را در کوتاه مدت دچار افت کرده و در بلند مدت نیز برنامه ریزی را مختل می سازد. از مهم ترین علت های تغییر روش بیمه ای طیور می توان به رشد پیوسته ی ضریب خطر و افزایش روز افزون مخاطره های اخلاقی اشاره کرد. در این مطالعه برای بررسی اثربخشی رویکرد نوین بیمه طیور گوشتی مبتنی بر مذاکره از روش تحلیل فراگیر داده ها (DEA) و شاخص مالم کوئیست استفاده شده است. برای این منظور از آمار و اطلاعات سامانه جامع صندوق بیمه کشاورزی[۱] طی سال های ۹۹-۱۳۸۹ استفاده شده است. نتایج بدست آمده موید آن است که پیش از اجرای روش نوین از سال ۹۴-۱۳۹۰ پیشرفت فناوری بیمه تنها در سال های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ رخ داده  است، این در حالی است که پس از اجرای طرح بیمه ای مبتنی بر مذاکره در همه سال ها شاهد ارتقاء فناوری بیمه طیور هستیم. یافته های تحقیق نشان می دهد طی سال های ۹۴-۱۳۹۰ بهره وری کل عامل های تولید بیمه طیور گوشتی با افت سالانه ۳/۵ درصد رو به رو  بوده است اما در سال های ۹۹-۱۳۹۵ در پی اجرای روش بیمه ای مبتنی بر مذاکره شاهد رشد سالانه ی ۷/۲۲ درصدی عملکرد بیمه هستیم. Email: amnejad۸۸@gmail.com

کلیدواژه ها

صندوق بیمه کشاورزی, طیور گوشتی, بهره وری کل عوامل تولید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.