بررسی مقایسه ای سطح سرمی ویتامین D۳ با پارگی زودرس و پیش از موعد کیسه آب در مادران باردار مراجعه کننده به بیمارستان بنت الهدی شهر بجنورد در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 25، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-25-6_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کتانه کاظمی

استادیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران. استادیار گروه زنان و مامایی، بیمارستان بنت الهدی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران.

محبوبه قربانی

مربی گروه مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران.

مریم توکلی

استادیار گروه رادیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران.

افسانه نوزادی

دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران.

محسن رخشا

استادیار گروه جراحی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران.

چکیده

مقدمه: با توجه به ضرورت مسئله پارگی زودرس کیسه آب و اتفاقات و عوارض حاصل از آن، مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای بین سطح ویتامین D۳ سرم با پارگی زودرس و پیش از موعد کیسه آب در دو گروه مادران باردار با پارگی زودرس و پیش از موعد کیسه آب و مادران با پارگی کیسه آب پس از ۳۷ هفته انجام شد. روش کار: این مطالعه مقطعی (توصیفی- تحلیلی) در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بر روی ۶۰ مادر باردار بستری شده برای زایمان در بیمارستان بنت الهدی شهرستان بجنورد در طی ۶ ماه انجام شد. از جمعیت انتخاب شده در بازه زمانی مورد مطالعه، ۵ سی سی نمونه خون جهت سنجش میزان ویتامین D گرفته شد و میزان این فاکتور در دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون های آماری من ویتنی و رگرسیون خطی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته­ها­: در مطالعه حاضر میانگین و انحراف معیار سطح سرمی ویتامین D۳ در گروه مادران با پارگی زودرس و پیش از موعد کیسه آب ۱۵/۹±۳۱/۱۸ نانوگرم بر سی سی و در مادران با پارگی زودرس کیسه آب پس از ۳۷ هفته ۶۸/۸±۹۳/۲۰ نانوگرم بر سی سی بود که تفاوت معناداری بین دو گروه از نظر سطح سرمی ویتامین D۳ وجود نداشت (۵۴/۰=p). نتیجه گیری: بین سطح سرمی ویتامین D۳ در دو گروه زنان با پارگی زودرس و پیش از موعد کیسه آب و زنان با پارگی زودرس کیسه آب پس از ۳۷ هفته ارتباطی وجود نداشت.

کلیدواژه ها

پارگی زودرس کیسه آب, حاملگی ترم, حاملگی زودرس, ویتامین D۳

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.