طراحی محتوای آموزشی برای موضوع خوردگی با رویکرد STEM برای مقطع کارشناسی شیمی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در آموزش شیمی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_CHEDU-3-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه قلخانی

استادیارگروه شیمی، دانشگاه شهید رجایی، تهران ، ایران

خاطره اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش شیمی، دانشگاه شهید رجایی، تهران ، ایران

چکیده

در جامعه ی امروزی، فلزات به عنوان یکی از نیازهای اساسی بشر تلقی می شوند به صورتی که زندگی بدون وجود فلزات بسیار سخت و ناممکن خواهد بود. تشکیل زنگ زدگی روی آهن، لکه دار شدن نقره و پتینه ی سبزآبی روی مس، نمونه هایی از خوردگی هستند. خوردگی منجر به از بین رفتن تجهیزات و سازه های فلزی و همچنین اتلاف بسیار زیاد منابع، انرژی و مواد می شود. بنابراین باید از فلزات در برابر آسیب های خوردگی حفاظت شود. به منظور جلوگیری از آسیب های احتمالی خوردگی به تجهیزات فلزی، باید بر تربیت نیروهای حرفه ای در این زمینه متمرکز شد. تربیت افراد حرفه ای و کارآمد در این زمینه در سایه ی آموزش صحیح و اصولی رخ خواهد داد. در پژوهش حاضر به طراحی محتوای آموزشی در زمینه ی خوردگی و حفاظت از خوردگی با رویکرد STEM برای دانشجویان رشته شیمی در مقطع کارشناسی پرداخته شده است که طی آن فراگیر با ساخت فرضیه ی خود به انجام آزمایش و ساخت دانش اقدام می کند. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های کاربردی محسوب می شود. اطلاعات مورد نیاز جهت انجام این پژوهش از طریق مطالعات کتابخانه ای گردآوری شده است. در طراحی محتوی به مفاهیم خوردگی و عوامل موثر بر آن، انواع خوردگی و همچنین انواع روش های حفاظت از خوردگی اعم از تکنیک ها و مواد با به کارگیری فعالیت های آزمایشگاهی پرداخته شده است. انتظار می رود این پژوهش در بهبود یادگیری مفاهیم شناختی، بهبود نگرش و تربیت نیروهای حرفه ای برای ورود به اجتماع و همچنین بازارکار مفید واقع شود.

کلیدواژه ها

خوردگی, حفاظت از خوردگی, رویکرد STEM, طراحی محتوا, آموزش شیمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.