رابطه سایز پروژه و رویکردهای مدیریت پروژه

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC03_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش قمشی

بنیاد صنعتی ایران

چکیده

دانش، متدولوژی ها، استانداردها، ابزارها و نرم افزارهای زیادی به منظور مدیریت هر چه بهتر پروژه و همچنین برنامه ریزی و کنترل آن توسعه یافته اند . مدیران، برنامه ریزان و کنترل کنندگان پروژه ها، با استفاده از این ابزارها، به هدایت پروژه های کوچک و بزرگ خود پرداخته و ضمن تولید نتایج قابل تحویل پروژه، مستندات و گزارشات خود را تهیه می کنند . اما در این جا سوالی به ذهن محقق متبادر می شود که در این مقاله سعی در پاسخ دادن به آن می گردد، و آن سوال اینستکه آیا رابطه ای میان استفاده از این ابزارها و رویکردها با سایز پروژه ها وجود دارد؟ یا خیر . در پاسخ به این سوال می توان گفت که ابزارها و رویکردهای مختلف، صرفنظر از اندازه پروژه ها ابداع شده و قابلیت بکارگیری در هر نوع پروژه ای را دارا می باشند . اما ناگفته پیداست که ابزار مدیریت پروژه، تابعی از شیوه های عمل بکارگرفته شده در مدیریت پروژه می باشند و سازمان های سرآمد در مدیریت پروژه، استفاده های متعددی از ابزارهای موجود داشته به طوری که گویا کاربردهای جدیدی از ابزارها را خلق کرده اند . پاسخی که در تحقیق حاضر به سوال فوق داده شد مختصرا به این شرح بود که رویکردهای مدیریت پروژه به دو دسته اصلی تقسیم می شود؛ رویکردهای ارگانیکی و رویکردهای مکانیکی . رویکردهای ارگانیکی، روشهایی هستند که که متکی به تصمیم گیری و حل مسائل از طریق کشف و شهود، برنامه ریزی توسط کارکنان دانشی و آراء و نظرات خبرگان، کاربرد بهترین شیوه های عمل، سازماندهی کارکنان با ساختار کوتاه، حیطه نظارت بزرگ و سبک های مشارکتی است ( کاربرد مغز راست و روش های خلاقانه و توصیفی ). اما شیوه های مکانیکی، متکی به تصمیم گیری حل مسائل از طریق تجزیه و تحلیل حجم عظیم داده ها، برنامه ریزی توسط ابزارهای کامپیوتری و تجزیه و تحلیل روندها و رگرسیون، کاربرد الگوریتم های آماری و ریاضی، سازماندهی کارکنان با ساختار بلند، حیطه نظارت کوچک و سبک های آمرانه است ( کاربرد مغز راست و روش های برنامه ریزی شده و تجویزی ) . هر یک از این شیوه ها به موقع خود در هدایت پاره ای پروژه ها کاربرد دارند اما در نتیجه تحقیق حاضر ادعا می گردد که : بهتر است که در پروژه های کوچک، از روش های ارگانیکی و در پروژه های بزرگ از روش های مکانیکی بهره برداری گردد .

کلیدواژه ها

سایز پروژه، رویکردهای برنامه ریزی و کنترل، رویکردهای مدیریتی، شیوه حل مسائل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.