تقویت یادگیری حل مساله تناسب با رویکرد زیر مساله با هدف خوانش صحیح مساله
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP08_1819
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 228
نویسندگان
آموزگار پایه پنجم دبستان دخترانه شاهد شهرستان رودان ،لیسانس آموزش ابتدایی
آموزگار پایه ششم دبستان دخترانه شاهد شهرستان رودان، لیسانس آموزش ابتدایی
آموزگار پایه چهارم دبستان دخترانه شاهد شهرستان رودان ،دانشجوی فوق لیسانس برنامه ریزی درسی
مدیر دبستان دخترانه شاهد ،لیسانس پرستاری
چکیده
امام صادق (ع):"دقت و تفکر در علوم، عقل را بارور می کند."پژوهش حاضر در زمره ی پژوهش های کیفی از نوع درس پژوهی تحت عنوان » تقویت یادگیری حل مساله تناسب با رویکرد زیر مساله با هدف خوانش صحیح مساله«در پایه ی پنجم ابتدایی می باشد.که در دبستان دخترانه شاهد شهرستان رودان در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ به صورت برخط در شرایط همه گیری ویروس کرونا در پیام رسان های شاد و وات ساپ با ساخت محتوای الکترونیک انجام شد. تیم درس پژوهی متشکل از آموزگاران پایه ی چهارم، پنجم، ششم و مدیر آموزشگاه با حضور یک گروه ۱۶ نفره از دانش آموزان در تدریس اول و یک گروه ۱۵ نفره از دانش آموزان در تدریس دوم انجام شد. از آنجایی که دانش آموزان در درک مساله با مشکلاتی مواجه هستند و همچنین به نحوه ی خواندن و اطلاعات مساله (زیر مساله ها) توجهی نمی کنند. برای همین پاسخ مساله را نمی دانند. یکی از دلایل آن عدم توجه همکاران و دانش آموزان به خوانش صحیح مساله و استخراج زیر مساله ها با طرح سوالاتی می باشد. اعضای گروه بر آن شدند تا کتاب ریاضی و درس مساله های نسبت در پایه ی پنجم را جهت درس پژوهی انتخاب نمایند. و روی راهکار اساسی و بنیادی جهت رفع این مشکل به صورت جدی کارکنند. در تدریس از روش ساخت گرایی ؛که یکی از روش های فعال تدریس می باشد، استفاده شد. رویکرد گروه درس پژوهی بر استفاده از روش ها و راهبرد های نوین تدریس ،استفاده از فناوری it ،روش های دانش آموز محور و درگیر کردن دانش آموزان با ساخت و همکاری در تولید محتواهای آموزشی بود .تدریس اول در بستر وات ساپ توسط خانم احمدی در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ انجام شد و پس از ارزیابی توسط سایر اعضای گروه و انجام تغییراتی ،خصوصا تغییر بستر آموزش برخط به فضای شاد تدریس دوم توسط سرکار خانم وطن خواه در تاریخ ۲۹ فروردین۱۴۰۰ انجام شد. اعضای تیم به این نتیجه رسیدیم که اگر همکاران آموزش های خوانش صحیح مساله را از پایه های پایین تر به دانش آموزان بدهند . هنگام خواندن مساله توسط دانش آموزان با طرح سوالاتی از درون مساله ابتدا مجاب کنند دانش آموزان پاسخ را به صورت شفاهی بدهند. دانش آموزان به راحتی زیر مساله ها و همچنین راه حل را کشف می کنند.کلیدواژه ها
تدریس برخط - حل مساله- زیر مساله- ساخت گرایی - خوانش صحیحمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.