مقایسه فرزند پروری مقتدرانه و فرزند پروری اسلامی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP08_1578
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی فانی اسکی

دانشجوی کارشناسی، علوم تربیتی ، دانشگاه فرهنگیان مرکز آموزش عالی شهید مطهری نوشهر

حمزه احمدی

دانشجوی کارشناسی، علوم تربیتی ، دانشگاه فرهنگیان مرکز آموزش عالی شهید مطهری نوشهر

چکیده

در جهان امروز ، بشر علارغم پیشرفت های گوناگون، بعلت مشکلات اخلاقی و تربیتی ، گرفتار بحران و نابسامانی های فراوان شده است که حاکی از به کار نگرفتن نظام تعلیم و تربیت صحیح است.این پژوهش با هدف مقایسه سبک فرزند پروری مقتدرانه و سبک فرزند پروری اسلامی انجام شده است. برای مقایسه ابتدا سبک فرزند پروری مقتدرانه در روانشناسی مورد بررسی قرار گرفت و سپس با توجه به سیره پیامبر(ص) و اهل بیت (ع) روش تربیت فرزند از دیدگاه اسلام بیان شده است. نتیجه مقایسه نشان می دهد سبک فرزندپروری مقتدرانه بر بازخواست و تنبیه فرزندان در موقعیت های تشخیصی از سوی والدین، توقع رفتار معقول و سنجیده بدون در نظرگرفتن توانایی فرزند، کنترل و پذیرش زیاد والدین، معرفی معیارهای زندگی از سوی والدین و رسیدن به اهداف مدنظر آنها، اعمال کنترل مستقیم برفرزندان و تحمیل پیوسته قوانین با حساسیت به پذیرش برای اجرا تاکید دارد ؛ اما دیدگاه ائمه اطهار بر عدم خشونت و تنبیه سخت، وادار نکردن فرزندان و پذیرش کارهای در حد توان آنها، ترسیم اهداف الهی ، انتظارات روشن برای تخلق به اخلاق ، رسیدن به قرب الهی، نظارت منطقی ، حتی المقدور غیر مستقیم بر محور تعادل ، حق محوری ، عدم تحمیل و امر و نهی به فرزندان اشاره دارد. باتوجه به اهمیت فرزندپروری و تاثیر آن در سعادت و پیشرفت جامعه، در این مقاله سعی بر آن است تا با روش توصیفی تحلیلی و کتابخانه ای ، شیوه فرزندپروری مقتدرانه بررسی شود و با فرزندپروری در اسلام، به عنوان کاملترین دین آسمانی مقایسه ای صورت گیرد.

کلیدواژه ها

تعلیم و تربیت،فرزند پروری مقتدرانه،فرزند پروری اسلامی،روش تربیتی در اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.