چالشها و فرصت های تعلیم و تربیت و فضای مجازی درعصر حاضر( از دیدگاه معلمان در آموزش دانش آموزان دوره ابتدائی)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP08_1555
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 184
نویسندگان
موسسه آموزش عالی شمس گنبد کاووس
موسسه آموزش عالی شمس گنبد کاووس
موسسه آموزش عالی شمس گنبد کاووس
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی چالش ها و فرصت های فضای مجازی درجهت بهره وری آموزش در دوره ابتدایی بود. این پژوهش مطالعه کیفی از نوع پدیدار شناسی است. نمونه گیری با استفاده از روش مبتنی بر هدف و تا حد رسیدن به اشباع انجام گرفت. نمونه مورد مطالعه، ۲۰ نفر از همکاران فعال در حوزه فضای مجازی بودند. برای جمع آوری اطلاعات از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد و تحلیل دادهها با استفاده از روش تحلیل مضمون توصیفی استراوس و کوربین صورت گرفت. آموزش و پرورش یکی از اهرم های بسیار توانمند درجهت آینده سازی هر کشوری می باشد؛ اگر بخواهیم که نیرویی توانمند در جهت احیا و ساختن آینده ی کشور داشته باشیم؛ باید آموزش های همه جانبه متناسب با شرایط روز دنیا داشته داشته باشیم؛ طبق نتایج، چالشها و فرصتها در سه سطح انتخابی معلمان، دانش آموزان و اولیا مطرح و طبقه بندی شد. چالشها و فرصت ها در سطح معلمان در محورهای تکنولوژی و فناوری اطلاعات، مدیریتی، فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی و زیستی بدنی و در سطح خانواده در محورهای تکنولوژی و فناوری اطلاعات، مدیریتی، فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی و در سطح دانش آموزان در محورهای تکنولوژی و فناوری اطلاعات، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی و زیستی بدنی بررسی و برای چالشها ۶۵ کد باز و برای فرصتها ۴۱ کد باز دسته بندی شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد با توجه به چالش ها و فرصت های آموزش مجازی که در دوره ابتدایی برای معلمان، اولیا و دانش آموزان به همراه داشته، ضرورت تحول در برنامه ریزیهای آموزشمجازی، آگاهی و آشنایی هر چه بیشتر برنامه ریزان و مدیران آموزشهای مجازی با این چالش ها و فرصت ها به عنوان مقدمه ای اساسی جهت پاسخگویی به مشکلات موجود و استقرار یک نظام آموزشی کارآمد را مشخص می سازد.کلیدواژه ها
فضای مجازی- آموزش- چالش ها و فرصت های دوره ابتداییمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.