رابطه ناامیدی و اضطراب والدین با علائم کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP08_1533
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 130
نویسندگان
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی
چکیده
این مطالعه با هدف بررسی رابطه ناامیدی و اضطراب والدین با علائم کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم، انجام گردیده است. روش مطالعه از دو منظر قابل بررسی است که از منظر شیوه اجراء، در حیطه پژوهش های توصیفی از نوع همبستگی پیش بین قرار دارد و از نظر هدف، کاربردی محسوب می شود. بر این اساس جامعه تحت بررسی این پژوهش شامل کلیه کودکان دارای اتیسم و والدین آنها در شهر تهران در سال ۱۴۰۱ بوده است . طبق اطلاعات به دست آمده حدودا شامل ۹۳۰نفر بودند که ۱۶۰ نفر از آنان به روش نمونه گیری در دسترس از مراکز تونبخشی اتیسم شهر تهران انتخاب شد. در حوزه جمع آوری اطلاعات پژوهش از دو روش کتابخانه ای و میدانی استفاده گردید. در بخش میدانی برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز پژوهش، از پرسشنامه های اضطراب بک، ناامیدی بک (BHS)و تست ASSQ اهلر و گیلبرگ ( (۱۹۹۳ استفاده گردید. سپس برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از نرم افزار آماری SPSS۲۲ استفاده گردید. نتایج مطالعه نشان داد، بین ناامیدی والدین با علائم کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم رابطه وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد، بین اضطراب والدین با علائم کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم رابطه وجود داردکلیدواژه ها
ناامیدی، اضطراب، والدین، اختلالات طیف اتیسممقالات مرتبط جدید
- نقش مشاوره تحصیلی بر رشد شخصیت دانش آموزان
- نقش تعلیم و تربیت دینی در بهبود پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
- اثر بخشی آموزش بسته معنای زندگی بر خودکارآمدی تحصیلی و مولفه های آن
- بررسی رابطه استرس والدینی مادران خردسالان با علائم اتیسم درمعرض دایه گری دیجیتالی
- نقش معلم در رشد و بهبود مهارتهای اجتماعی و رابط بین فردی در دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.