چالش ها و فرصت های تعلیم و تربیت و فضای مجازی در عصرحاضر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP08_1085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 86
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه آذرخشی

کارشناسی ارشد، اداره آموزش و پرورش استان یزد،شهرستان خاتم

حمیده آذرخشی

کارشناسی ، اداره آموزش و پرورش استان یزد،شهرستان خاتم

سمیه آذرخش

کارشناسی ارشد، اداره آموزش و پرورش استان یزد،شهرستان خاتم

اشرف السادات ساطوریان

کارشناسی ارشد، اداره آموزش و پرورش استان یزد،شهرستان خاتم

مرضیه آذرخشی

کارشناسی ،اداره آموزش و پرورش استان یزد،شهرستان خاتم

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی چالش ها وفرصت های تعلیم وتربیت وفضای مجازی درعصرحاضردرجهت استفاده صحیح ازاین ابزاردرتعلیم وتربیت می باشد.این پژوهش یک مطالعه از نوع توصیفی می باشد و برای جمع آوری اطلاعات از روش مروری استفاده شده است.تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از روش تفسیری صورت گرفته است. فضای مجازی به مثابه یک پدیده متکثر و متنوع و دارای ابعاد و وجوه متعدد، مجموعه ای از دانش ها وعلوم را در پیرامون خود شکل می دهد. فضای مجازی، فرصت هایی برای تعلیم و تربیت ایجاد کرده است، درصورتی که تفاوت ها و مزیت های آن با جهان واقعی درنظر گرفته شود وبه ویژگی های خاص آن بخصوص" تغییرمفهوم مکان،شکسته شدن مرزها تغییر مفهوم کار،تغییر مفهوم انرژی و امکان کوچک سازی محیط عمل" توجه شود،فرصت های بیان شده دراین پژوهش به پیشرفت و توسعه جامعه انسانی کمک می کند. طبق نتایج، چالش ها و فرصت ها در دو نهاد آموزش و پرورش( سطح معلمان و سطح دانش آموزان) وخانواده طبقه بندی شد.چالشها و فرصتها در سطح معلمان درمحورهای "تکنولوژی، فرهنگی اجتماعی، جسمی - روانی، اقتصادی و مدیریتی" ودر سطح دانش آموزان درمحورهای "تکنولوژی، آموزشی،فرهنگی اجتماعی،اقتصادی وجسمی - روانی " و در نهاد خانواده نیز در محورهای "تکنولوژی، مدیریتی، فرهنگی اجتماعی و اقتصادی" بررسی شد و چالش ها در ۴۸ مورد و فرصت ها در۵۰ مورد دسته بندی شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که فضای مجازی به عنوان رسانه و یکی ازپرقدرت ترین ابزارهاو بعلت نفوذ بالای آن،اید دربین آحاد جامعه دردرجه اهمیت قرارگیرد وسوگیری روشهای یادگیری با این ابزار غیر قابل اجتناب است.

کلیدواژه ها

چالش ها و فرصت ها، فضای مجازی، تعلیم و تربیت، آموزش و پرورش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.