تاثیر مذهب بر کاهش اعتیاد دانش آموزان شهر سلطانیه بر اساس نظریه آلپورت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP08_1003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده پریسا غفاری

چکیده

هدف اصلی این مقاله بررسی جهت گیری مذهبی و اعتیاد دانش آموزان شهر سلطانیه بر اساس مدل آلپورت و راس، مقابله مذهبی، متکی بر باورها و فعالیت های مذهبی است و از این طریقی در کنترل اعتیاد دانش آموزان به افراد کمک می کند . داشتن معنا و هدف در زندگی، احساس تعلق داشتن به منبعی والا، امیدواری به کمک و یاری خداوند در شرایط مشکلزای زندگی، برخورداری از حمایتهای اجتماعی، حمایت روحانی و ... همگی از جمله منابعی هستند که افراد مذهبی با برخورداری از آنها میتوانند در مواجهه با حوادث فشارزای زندگی، آسیب کمتری را متحمل شوند. بین مذهب و سلامت دانش اموزان ، ارتباط زیادی وجود دارد و اخیرا نیز روانشناسی مذهب، حمایتهای تجربی زیادی را در راستای این زمینه فراهم آورده است . این مقاله با روش توصیفی- همبستگی میباشد. جامعه ی آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان دبیرستانی دختر و پسر سال تحصیلی ۹۷-۹۸ شهر سلطانیه تشکیل دادند که تعدادشان ۷۹۹ نفر بود و از بین آنها ۲۶۰ نفر بر اساس جدول مورگان از طریق روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهایی که در پژوهش حاضر مورد استفاده قرار گرفتند عبارت اند از: پرسشنامه مذهبی بودن والدین )گرنکویست، )۱۹۹۸ و پرسشنامه تمایل به اعتیاد ) فتحی، زارع، موسوی فر و مرسلی ، .)۱۳۹۴ برای تجزیه وتحلیل دادهها از نرم افزار SPSS )نسخه )۲۳ و شاخصهای آمار توصیفی )فراوانی، میانگین و انحراف معیار( و آمار استنباطی )همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه( استفاده گردید.نتایج نشان داد بین متغیر مذهبی بودن والدین با تمایل به اعتیاد و مولفه های فردی، محیطی و اجتماعی رابطه منفی معناداری وجود دارد).)P< ۰/۰۱ متغیر مذهبی بودن والدین قادر به پیش بینی تمایل به اعتیاد بود .)P< ۰/۰۱(

کلیدواژه ها

مذهبی بودن والدین، گرایش به اعتیاد، نظریه آلپورت، شهر سلطانیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.