بررسی حریم خصوصی و حمایت داده های محیط سایبری در مقررات کیفری ایران با نگاهی تطبیقی به مقررات کیفری کشورهای آلمان، انگلستان و ایتالیا

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی شهر الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: IAUHNCEC01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3363
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمیل نیسی

هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمشهر، گروه حقوق، خرمشهر، ایر

نضال مدحج

هئیت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوسنگرد، گروه کامپیوتر، سوسنگر

چکیده

توسعه و پیشرفت کسب و کار در فضای مجازی بیش از هرچیز معلول وجود فضای ایمن و مصون از تعدی است و اصل این مقوله امری است که مورد تائید همگان می باشد. مساله حریم خصوصی و حمایت از داده از جمله دغدغه های مهم کاربران در فضای مجازی بویژه متولیان و سیاستگذاران کسب و کار الکترونیکی است زیرا اگر کاربران از مصون بودن حریم خصوصی و داده های شخصی خود در فضای مجازی اطمینان نیابند به فعالیت و کسب و کار در این عرصه تن در نخواهند داد. این تحقیق به بررسی این مقوله پرداخته شده است. از آنجا که دو رکن اساسی تشکیل دهنده فضای مجازی, شبکه(بعنوان کالبد و جسم این موجود) و داده ها (بعنوان روح و حیات جاری در این کالبد) می باشند لذا هرگونه تعدی و تجاوزگری در فضای مجازی پیش از هرچیز نیازمند نقض امنیت یکی از این دو یا به طریق اولی هردو آنهاست. امروزه با گسترش ابزارهای اطلاع رسانی و استفاده گسترده از اینترنت، این حق به یکی از چالش انگیزترین مسائل حقوق بشر تبدیل شده است. با توجه به ناشناس بودن کاربران و سهولت استفاده از اینترنت تجاوز به حریم خصوصی افراد به سرعت افزایش یافته و صاحب نظران و دولتمردان را در جهت حمایت از حریم خصوصی افراد سوق داده است. در این مقاله ابتدا به تبیین حریم خصوصی، اهمیت و مصادیق تعرض به آن پرداخته شده است. همچنین این مقوله از حیث قانون جزای ایران و کشورهایی مانند آلمان، انگلستان و ایتالیا مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهایی در خصوص سیاستگذاری و حمایت از این حق ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

کسب و کار، حریم خصوصی، فضای مجازی، شبکه، داده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.