طراحی یک ماشین سوئیچ رلوکتانس القایی چهار فاز برای کاربرد کامیون برقی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله تحقیقات نوین درسیستم های قدرت هوشمند، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EPS-11-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم اعظمیان جزی

- Department of Electrical Engineering, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

محمد عباسیان

- Department of Electrical Engineering, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

چکیده

در حال حاضر طراحی و بهینه سازی ماشین های الکتریکی جهت استفاده در خودروهای برقی به صورت بنیادین مورد توجه قرار گرفته است. موتورهای مورد نیاز برای کامیون برقی باید توانی بالاتر از ۱۶۰ کیلووات داشته باشند. این نوع موتورها معمولا از جنس ماشین سنکرون آهنربای دایم هستند. با توجه به بالا بودن اندازه این ماشین در توانهای بسیار بالا، نیاز به استفاده از حجم زیادی از آهنربای دایم در این ماشین می باشد. با توجه به هزینه بالای آهنربای دائم و تولید آن از مواد خاک کمیاب، استفاده از ماشین های الکتریکی بدون آهنربا گزینه بهتری می باشد.  موتورهای سوییچ رلکتانس گزینه مناسبی برای این کابردها است، ولی گشتاور آن نسبت به ماشین آهنربای دائم کمتر است. لذا طراحی مدل های نویینی از ماشین سوئیچ رلوکتانس برای کاربرد کامیون برقی ضروری است. در این مقاله، یک ماشین سوییچ رلوکتانسی القایی چهار فاز با توان  ۱۵۰ کیلووات برای کاربرد کامیون برقی معرفی شده و عملکرد آن مورد ارزیابی قرار گرفته است. نوآوری بر مبنای قرار گرفتن سیم پیچ ها روی رتور انجام شده تا مسیر شار مغناطیسی را در رتور هسته و استاتور ماشین الکتریکی کوتاه کند. در نتیجه، یک گشتاور بالا تولید می شود. پس از معرفی ماشین، با استفاده از روش اجزای محدود و نرم افزار مگنت، گشتاور آن در جریانهای مختلف محاسبه می شود و راندمان محاسبه می گردد.

کلیدواژه ها

Switched reluctance machine, Induction, Torque, Electric vehicle, Electric truck, ماشین سوئیچ رلوکتانس, القایی, گشتاور, وسایل نقلیه الکتریکی, کامیون برقی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.