بررسی سیستم های ارزیابی مقدماتی و فاکتورهای موثر بر عملکرد پیمانکاران : پروژه های 3 عاملی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC03_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمرتضی جلالیان حسینی

کارشناس ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه تربیت مدرس

محمد حسین صبحیه

دکتری مدیریت پروژه و ساخت - رئیس هیئت مدیره انجمن مدیریت پروژه ایران

چکیده

سیستم ارزیابی مقدماتی پیمانکاران با هدف انتخاب پیمانکاران با عملکرد مطلوب یا حذف پیمانکاران با عملکرد نامطلوب طراحی شده و این سیستم در کشور ایران رویکرد جدیدی است که در جهت حل معضلات ناشی از انتخاب پیمانکار به روش پایین ترین قیمت پیشنهادی در مناقصات از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی و پیرو اعمال این رویکرد در کشورهای پیشرفته اتخاذ شده است . ما در این تحقیق به بررسی سیستم های ارزیابی مقدماتی موجود در کشورهای مختلف ، به همراه فاکتورهای موثر بر عملکرد پیمانکاران پرداخته و ضمن گردآوری این فاکتورها ، در ادامه به بیان اهداف ، مزایا و معیارهای این ارزیابی ، برای مشخص شدن خط مشی این سیستم از دیدگاه بخشنامة استرالیا پرداخته ایم . در پایان و پس از بررسی چندین تحقیق و بخشنامه ، 32 فاکتور موثر بر عملکرد پیمانکاران که در سیستم های ارزیابی مقدماتی کشورهای استرالیا ، ایران ، آمریکا و کویت مورد استفاده قرار گرفته بودند شناسایی شد که تعدادی از آنها عبارتند از -1 به اتمام رسانیدن پروژه های قبلی در موعد مقرر -2 سابقه و تجربة مرتبط با نوع پروژه -3 تجهیزات و ماشین آلات -4 حجم و تعداد پروژه های انجام شدة شرکت -5 ظرفیت مالی -6 رتبة شرکت -7 توانایی های مدیریت پروژه -8 سابقة کار مهندسین کارگاهی در شرکت -9 ارائة برنامة زمان بندی مدون -10 داشتن واحد دفتر فنی در شرکت نکتة شایان ذکر ضرورت رتبه بندی این فاکتورها از حیث نوع پروژه بوده ، زیرا تاثیر فاکتورهای مختلف در پروژه های مختلف متفاوت است که در تحقیق دیگری با توجه به نتایج این تحقیق به آن پرداخته ایم .

کلیدواژه ها

ارزیابی مقدماتی ، مناقصات ، فاکتورهای موثر بر عملکرد ، پروژه های 3 عاملی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.