ارزیابی ریسک روابط خریدار تامین کننده مبتنی بر سرمایه اجتماعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت سرمایه اجتماعی، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSCM-8-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شوکت پور

دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران

محمدرضا معتدل

استادیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران

رضا رادفر

استاد، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

مریم شعار

استادیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران

چکیده

خریداران باید ریسک های روابط خود با تامین کنندگان را برای کاهش ریسک و نارضایتی ها شناسایی و ارزیابی کنند. هدف از این پژوهش ارائه مدل ارزیابی ریسک روابط خریدار تامین کننده مبتنی بر سرمایه اجتماعی بود. زیرا سرمایه اجتماعی، علاوه بر مزایا، دارای ریسک هایی است که باعث افت عملکرد شرکت می شود و تا کنون مدل ارزیابی ریسکی برای آن ارائه نشده است. این پژوهش شامل سه مرحله بود. در مرحله اول، بر اساس روش تحقیق کتابخانه ای، عوامل ریسک شناسایی و طبقه بندی شد و پس از مشورت با صاحب نظران پرسشنامه هایی که روایی و پایایی آن به تایید رسیده بود توزیع شد تا نظر خبرگان از طریق روش دلفی جمع آوری و برای عوامل ریسک روابط مبتنی بر سرمایه اجتماعی، در صنعت ساخت تجهیزات صنعتی، اجماع حاصل شود. مرحله دوم شامل تعیین میزان اهمیت عوامل ریسک از طریق ماتریس ریسک و سپس ارزیابی ریسک مبتنی بر سیستم خبره فازی با نرم افزار متلب بود. خروجی ماتریس ریسک وارد سیستم خبره فازی شد و میزان ریسک روابط محاسبه شد تا بر این اساس تیم تصمیم گیرنده برای تامین کنندگانی که ریسک روابط آن ها در سطح غیر قابل قبول قرار دارد تصمیم بگیرد. در مرحله سوم مدل پژوهش اعتبارسنجی شد. مقایسه خروجی مدل با نظر خبرگان نشان داد یافته های تحقیق با نظر آن ها سازگار است و ارزیابی ریسک روابط مبتنی بر سرمایه اجتماعی بدون حضور خبرگان میسر است و می توان در مورد نحوه ادامه همکاری با تامین کنندگان تصمیم گرفت.

کلیدواژه ها

ارزیابی ریسک, روابط خریدار تامین کننده, سرمایه اجتماعی, سیستم خبره فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.