درآمدزایی اقتصادی شهرها در راستای تحقق حکمروایی خوب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مدیریت، حسابداری و اقتصاد سالم در بانک، بورس و بیمه
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF06_430
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مهدی

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، موسسه آموزش عالی پویندگان دانش چالوس

چکیده

امروزه شهرسازی در ایران، دچار از هم گسیختگی ملموسی است که می تواند اثرات خود را بر روی تمامی اجزای شهر نمایان کند. شهرسازی در ایران بیش از هر چیز، نیاز به توسعه بنیادی دارد. منابع مالی شهرداری‎ های کشور‎های اروپایی از سه طریق انتقال از سطوح بالاتر از حکومت، مالیات‎ ها و عوارض محلی و بهای فروش خدمات تامین می شود چنانکه ۶۴ درصد از درآمد شهرداری لندن از محل عوارض و مالیات به دست می آید و عوارض نوسازی در جهان منبع اصلی درآمد شهرداری‎ ها محسوب می‎ شود. چنان که در بسیاری از شهرهای جهان مالیات ثبت خودرو کسر بالایی از قیمت خودرو را شامل می شود هوشمندسازی حوزه ترافیکی، زیباسازی ورودی و خروجی شهرها و منظر شهری یکی از اقدامات اساسی است که شهرداری باید در این حوزه تلاش مضاعفی داشته باشد. به رغم این که شهرداری های ایرانی دیر به فکر ایجاد درآمد پایدار و تامین مالی از طریق این نوع از درآمد افتاده اند، در اولویت بودن درآمدزایی پایدار می تواند شهر را از بحران های اقتصادی نجات دهد. استفاده از رویکردهای جدید و پایدار درآمدزایی سیستم مدیریت شهری باید در اولویت باشد زیرا رکود بازار مسکن و مشکلات مختلف صنعت ساختمان سازی باعث شده تا میزان درخواست برای خرید تراکم به شدت کاهش یابد و شهرداری های نسل جدید نباید روی این نوع از درآمد حساب باز کنند. افزایش درآمدهای پایدار و پایدارسازی بخشی از درآمدهای غیرپایدار شهر همواره یک دغدغه اساسی برای سیستم های مدیریت شهری بوده و به رغم این که شهرداری های ایرانی دیر به فکر درآمد پایدار و تامین مالی از طریق این نوع از درآمد افتاده اند در اولویت بودن درآمدزایی پایدار می تواند شهر را از بحران های اقتصادی نجات دهد. افزایش میزان عوارض شهری یکی از راهکارهای تامین مالی از طریق درآمد پایدار است و شهرداری ها نباید تنها به همین روش کلاسیک بسنده کنند زیرا در شرایط فعلی، وضعیت اقتصادی مردم به شکلی نیست که بتوانند عوارض شهری را به موقع پرداخت کنند.

کلیدواژه ها

واژه کلیدی: درآمدزایی، اقتصاد شهرها، حکمروایی خوب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.