بررسی اهمیت ونقش اثرگذار کشاورزی ارگانیک در حفاظت از محیط زیست

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی گیاهان دارویی وکشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA13_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه دایمی

دانشجوری دکتری اگرتکنولوژی گرایش فیزیولوژیی گیاهی دانشگاه آزاداسلامی واحدزاهدان

محبوبه شیخ حسینی

دانشجوری دکتری اگرتکنولوژی گرایش فیزیولوژیی گیاهی دانشگاه آزاداسلامی واحدزاهدان

سیمین علی احمد

دانشجوری دکتری اگرتکنولوژی گرایش فیزیولوژیی گیاهی دانشگاه آزاداسلامی واحدزاهدان

امین خردمند

دانشجوری دکتری اگرتکنولوژی گرایش فیزیولوژیی گیاهی دانشگاه آزاداسلامی واحدزاهدان

احمد مهربان

دانشیار دانشگاه آزاداسلامی واحدزاهدان

چکیده

حفظ محیط زیست و جنبه های اقتصادی دو معیار مهم در کشاورزی ارگانیک می باشند. هدف کشاورزی ارگانیک تولید غذای کافی بدون صدمه زدن به محیط زیست است. کشاورزی ارگانیک میتواند با حفظ منابع آب و خاک، نقش مهمی در حفظ سلامت و بهداشت محیط زیست ایفا کند و با افزایش تنوع زیستی در اکوسیستم، مانع از بین رفتن برخی از گونه ها از محیط شود.کشورهای جهان طی قرنهای گذشته به منظور افزایش تولید محصولات کشاورزی خود، تامین نیازهای غذایی بشر و به تبع آن با هدف سودآوری بیشتر، بیش از پیش به استفاده از سموم و کودهای شیمیایی متکی شدهاند و بدون در نظر گرفتن سلامت اکوسیستم، به طور فزاینده ای به تخریب محیط زیست و منابع طبیعی روی آورده اند. در شرایط کنونی؛ تخریب محیط زیست، فرسایش خاک و آلودگی منابع آب بر اثر استفاده ی بی رویه از مواد شیمیایی؛ به مسئله ای مهم برای کارشناسان و صاحب نظران تبدیل گشته است. به همین دلیل طی چند سال گذشته نگرانی ها از بابت سلامت محیط و غذای مصرفی بشر افزایش پیدا کرده و نگرش های جدیدی در رابطه با بهره برداری از منابع طبیعی شکل گرفته است. هدف این مقاله که به روش کتابخانه ای می باشد، تحلیل جایگاه کشاورزی ارگانیک در حفاظت از محیط زیست همراه با تامین نیازهای غذایی فزاینده ی بشر امروز می باشد. نتایج نشان داد از جمله رهیافت های کشاورزی سازگار با محیط زیست، کشاورزی ارگانیک می باشد. این سیستم کشاورزی بعنوان رهیافتی در جهت حفظ سلامت و بهداشت محیط زیست به شمار میرود.

کلیدواژه ها

ارگانیک/ کود سبز/ محیط زیست/ منابع طبیعی/ کود شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.