بررسی روش های طبقه بندی داده کاوی در کلان داده و تاثیر آن بر پیشبینی ریزش مشتری در مدیریت ارتباط با مشتریان در صنعت بانکداری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های نوآورانه در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IRECE01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام نوروزی فخبی

گروه مهندسی کامپیوتر، موسسه آموزش عالی شهریار، آستارا، ایران

قادر مرتضائی دکاهی

مربی گروه مهندسی کامپیوتر، موسسه آموزش عالی شهریار، آستارا، ایران

چکیده

داده کاوی از جمله مسائل روز در حیطه بانکداری نوین است. با توجه به اهمیت مشتریان برای سازمان ها، هر سازمانی برای به دستآوردن مزایای رقابتی به داده کاوی نیازمند است. یکی از این سازمان ها که به وضوح به داده کاوی نیازمند می باشند بانکها و موسسات مالی هستند. داده کاوی این امکان را به سازمان ها می دهد تا مجموعه ای از اطلاعات ثمربخش و دسته بندی شده را از حجم زیادی داده به دست آورده و بدین وسیله تصمیم مناسبی برای سازمان ها اتخاذ نمایند. فرآیند داده کاوی به سازمان ها اجازه می دهد تا از سرمایه داده هایشان بهره برداری کرده و از این ابزار برای فرآیند تصمیم گیری استفاده نمایند و این امر امکان شناسایی مزایای رقابتی را به سازمانها و به ویژه موسسات مالی و بانکها می دهد تا رضایتمندی مشتریانشان را به دست آورند. در این میان تجزیه و تحلیل و پیشبینی ریزش مشتری نقش مهمی در مدیریت ارتباط با مشتری و بهبود منافع سازمانی دارد. بانک های تجاری باید در حین جذب مشتریان جدید از دست دادن مشتریان خود جلوگیری کنند.با استفاده از راه های پیش بینی ریزش مشتریان می توان از ضررهای آینده جلوگیری کرد. این مقاله به بررسی روش های طبقه بندی داده کاوی و تاثیر آن بر پیشبینی ریزش مشتری در مدیریت ارتباط با مشتریان در صنعت بانکداری می پردازد.

کلیدواژه ها

کلان داده کاوی، مدیریت ارتباط با مشتریان، تقسیم بندی مشتریان، حفظ و جذب مشتری، الگوریتم های طبقه بندی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.