تاثیریادگیری بر نوآوری سازمان بر اساس نظریه یادگیری سازمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و صنعت
  • کد COI اختصاصی: ICMMMN03_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قربان نژاد

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان، ایران

هما درودی

دانشیار گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان، ایران

آتیه فلاح مراد

کارشناسی کامپیوتر نرم افزار

چکیده

نوآوری از طریق خلاقیت عامل مهمی برای موفقیت و مزیت رقابتی سازمان ها است و به علت آنکه بیشتر سازمان ها با محیطی پویا مواجه اند که با تغییرات سریع اجتماعی، سیاست های آموزشی و جهانی شدن همراه هستند، باید نوآوری را لازمه کار خود کنند. در این تحقیق به بررسی اثر یادگیری بر نوآوری پرداخته شده است. یادگیری عامل مهمی بر نوآوری سازمانی است. بسیاری از مطالعات نشان می دهد که یادگیری تاثیر مثبت و معناداری بر نوآوری سازمانی دارد درحالی که تعدادی از مطالعات حاکی از عدم وجود رابطه میان یادگیری و نوآوری است. بر اساس بررسی ادبیات و تحقیقاتی که در گذشته صورت گرفته است، این مطالعه قصد دارد با هدف بررسی تمام ابعاد یادگیری بر اساس نظریه های یادگیری، رابطه یادگیری را بر نوآوری بررسی کند. برای آزمون مدل از مدل معادلات ساختاری به کمک نرم افزار SPSS استفاده شده است. نمونه آماری پژوهش شامل ۱۷۷ نفر از مدیران شعب بانکی شهر اصفهان هستند. تجزیه وتحلیل یافته های پژوهش که با ابزار پرسشنامه های استاندارد جمع آوری شده است نشان داد فرهنگ سازمانی تنها مولفه ابعاد یادگیری سازمانی است که بر همه ابعاد نوآوری سازمانی در نمونه پژوهش اثر مثبت و معناداری داشته است؛ بنابراین ارتقای سطح فرهنگ سازمانی می تواند با تحرک در نوآوری اداری، فرآیندی و نوآوری تولیدی به بهبود سطح نوآوری سازمان کمک کند. همچنین مولفه اشتراک دانش نیز تنها بر سطح نوآوری فرآیندی اثرگذار است. چشم انداز مشترک نیز از جمله ابعاد مهم شاخص یادگیری سازمانی است که بر دو بعد شاخص نوآوری (نوآوری تولیدی و اداری) اثر دارد.

کلیدواژه ها

یادگیری، نوآوری سازمان، نظریه یادگیری سازمان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.