عملکرد نیروگاه های ترکیبی توربین گاز- خورشیدی به همراه فرآیند آب شیرین کن رطوبت زنی-رطوبت زدایی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نشریه علمی انرژیهای تجدیدپذیر و نو، دوره: 9، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_SHRAE-9-2_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 229
نویسندگان
دانشکده مکانیک، برق و کامپیوتر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
دانشکده مهندسی هوا فضا، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران
چکیده
در این تحقیق برای نخستین بار شبیه سازی عملکرد یک نیروگاه ترکیبی توربین گاز-خورشیدی به همراه آب شیرین کن رطوبت زنی-رطوبت زدایی (HD) با استفاده از نرم افزار ترنسیس انجام شده است. سیستم انتخابی شامل توربین گاز با ظرفیت ۶/۴ مگاوات، برج خورشیدی و آب شیرین کن با گرمایش هوا و جریان باز برای آب و هوا است. نتایج شبیه سازی نشان می دهند که در نیروگاه ترکیبی توربین گاز-خورشیدی، حدود ۳۵ تا ۴۵ درصد انرژی مورد نیاز توسط انرژی خورشیدی تامین شده و مصرف سوخت فسیلی کاهش یافته است. همچنین کاهش ۴۰ درصدی در میزان انتشار گاز دی اکسید کربن مشاهده گردید. مقدار توان تولیدی و راندمان در حالت ترکیبی از حالت توربین گاز تنها به مقدار جزیی کم تر بوده که به دلیل افت فشار ناشی از افزایش طول پایپینگ با توجه به حضور سیستم خورشیدی است. نتایج مربوط به سیستم آب شیرین کن نشان می دهند که افزایش دما و رطوبت هوای ورودی به سیستم موجب افزایش میزان آب شیرین و افزایش دمای آب شور ورودی موجب کاهش تولید آن می گردد. علاوه بر آن میزان تولید آب شیرین بر اساس دبی جرمی هوا دارای یک مقدار بهینه است و با افزایش دبی هوا، میزان تولید آب شیرین ابتدا افزایش و سپس کاهش می یابد. همچنین در صورتی که نسبت دبی جریان های ورودی معادل ۸/۱ باشد، نسبت خروجی (GOR) آب شیرین کن دارای مقدار حداکثری ۲ است. تغییرات میزان نسبت خروجی بر حسب میزان هوای برگشتی نیز در دماهای مختلف هوای ورودی بررسی شده است.کلیدواژه ها
نیروگاه ترکیبی, برج خورشیدی, سوخت های فسیلی, آب شیرین کن, ترنسیساطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.