ارائه مدلی برای درنظرگیری وابستگی عدم قطعیت ها در شبیه سازی مونت کارلو به منظور بهبود فرآیند تحلیل کمی ریسک پروژه

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC03_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3821
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوطالب گرئی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع - دانشگاه تهران

مجتبی طیبات

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت – دانشگاه تهران

مجید شخص نیایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع – دانشگاه تهران

کامران رضایی

استادیار دانشکده فنی – گروه مهندسی صنایع – دانشگاه تهران

چکیده

امروزه بررسی و تحلیل عدم قطعیت ها در هر پروژه ای امری ضروری محسوب می گردد بطوریکه بدون درنظرگیری و تحلیل این عدم قطعیت ها، وقوع حالات نامطلوبی که رخداد آنها اهداف پروژه را به چالش می کشاند؛ دور از انتظار نیست . بررسی و تحلیل عدم قطعیت ها در چارچوب مدیریت ریسک انجام می گیرد . از آنجا که تهدیدها و فرصتها منفک از یکدیگر نمی باشند؛ از روش شبیه سازی مونت کارلو به عنوان ابزاری جهت تحلیل و بررسی یکپارچه و همزمان ترکیبات مختلف عدم قطعیت ها استفاده می گردد . این روش، ابزار قدرتمندی جهت بررسی پیامد رخداد انواع حالات عدم قطعیت ها می باشد که مزایای قابل توجهی از جمله در نظرگیری رخداد توأم عدم قطعیت ها و قابلیت ارائه ابعاد گوناگون تابع مطلوبیت را دارا می باشد . علیرغم این مزایا، بخاطر عدم درنظرگیری نوع و میزان تأثیر متقابل عدم قطعیت ها بر یکدیگر، ترکیباتی از عدم قطعیت ها رخ خواهند داد که در دنیای واقعی امکان پذیر نیست و تابع مطلوبیت را تا حدی از واقعیت دور می کند . مدل پیشنهادی این مقاله گامی است در راستای هوشمند سازی روش کلاسیک شبیه سازی مونت کارلو که با درنظرگیری تأثیر متقابل عدم قطعیت ها بریکدیگر و ارائه الگوریتم چرخشی به عنوان نزدیک می کند بطوریکه تصمیم گیری و تحلیل ریسکها بر اساس فراوانی رخداد مکمل آن، تا حد زیادی تابع مطلوبیت را به واقعیت حالات گوناگون که در دنیای واقعی محتمل تر هستند، میسر گشته و شرایط بهتری جهت اتخاذ تصمیمات درست مهیا می شود .

کلیدواژه ها

مدیریت ریسک، تحلیل کمی ریسک، شبیه سازی مونت کارلو ، عدم قطعیت، تأثیر متقابل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.