آسیب شناسی تعامل پلیس و قوه قضائیه در پیشگیری از جرم
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های مدیریت انتظامی، دوره: 17، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_PMSQ-17-2_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 355
نویسندگان
دانشیارگروه علوم اجتماعی، دانشگاه علوم انتظامی امین . تهران، ایران.
استادیار پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی، تهران، ایران.
استادیار گروه علوم اجتماعی، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران.
استادیار گروه علوم سیاسی، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران.
کارشناس ارشد علوم اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات. تهران، ایران.
چکیده
زمینه وهدف : قانون اساسی و قانون تشکیل نیروی انتظامی،پلیس را به عنوان ضابط مسئول اجرا بخشی از وظایف قوه قضائیه در قبال جرم و پیشگیری از آن معرفی کرده است. ازآنجایی که کیفیت تعامل و همکاری بین دو سازمان از شروط و ضرورتهای اولیه پیشگیری از جرم است، این تحقیق با هدف آسیب شناسی تعامل دستگاه قضایی با نیروی انتظامی در پیشگیری از جرم انجام شده است.روش: این تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی بوده و جامعه آماری آن۳۲۰ نفر، شامل کلیه مسئولان و کارشناسان خبره و مطلع پلیس پیشگیری و معاونت پیشگیری از جرم قوه قضائیه می باشند که از بین آنها با استفاده از جدول مورگان ۱۷۵ نفربه عنوان حجم نمونه به روش تصادفی طبقهای متناسب با حجم انتخاب شدند. برای حصول روایی صوری و محتوایی سوالها از نظر ۱۵ نفر از خبرگان بهره گرفته و برای سنجش پایایی پرسشنامه از روش باز آزمایی استفاده شد و همبستگی بین نمرات حاصل از دوبار اجرای آزمون ۸۶/۰ به دست آمد.یافته ها: اجرای ماموریت مشترک پیشگیری از جرم توسط نیروی انتظامی و دستگاه قضایی با سطح همبستگی بالا و معناداری تابعی از استنباط هر دو نهاد از مفهوم پیشگیری است. همچنین نتایج آزمون های آماری نشان داد کارکنان دو دستگاه نگرش واحدی از مفهوم پیشگیری از جرم ندارند و دانش و نگرش پیشگیری از جرم در دو سازمان یکسان نیست.نتیجه گیری: در سطح شناختی و فرهنگ سازمانی موانع جدی برای تحقق ماموریت پیشگیری از جرم وجود دارد که از مصادیق آن می توان به نداشتن سند همکاری و برنامه مشترک بین دو سازمان اشاره کرد.کلیدواژه ها
تعامل, قوه قضائیه, نیروی انتظامی, پیشگیری از جرم, آسیب شناسیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.