بررسی اثر افزودنی چارچوب های آلی-فلزی بر ویژگی های نوری و ساختاری لایه TiO۲ به عنوان لایه انتقال دهنده الکترون در سلول های خورشیدی متخلخل پروسکایتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران، دوره: 30، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJCM-30-3_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت امراللهی بیوکی

دانشگاه تربیت مدرس

احمد مشاعی

دانشگاه تربیت مدرس

محمود برهانی زرندی

دانشگاه یزد

چکیده

در این پژوهش نانوبلورهای چارچوب آلی-فلزی بر پایه یون های فلزی آلومینیوم، بیسموت، کبالت، کروم، مس، قلع، تیتانیوم و روی با ریختار یکنواخت در شرایط حلال گرمایی سنتز شده و به عنوان افزودنی در لایه نشانی TiO۲ به عنوان لایه انتقال دهنده الکترون در سلول خورشیدی پروسکایتی استفاده شدند. در اثر بازپخت لایه TiO۲ آلاییده با چارچوب آلی-فلزی در محیط هوا، بخش آلی آن حذف شده و ساختار متخلخل TiO۲ آلایش یافته به دست آمد. نتایج بررسی ویژگی های نوری و ساختار بلوری لایه متخلخل TiO۲ نشان داد که آلایش با چارچوب آلی-فلزی، جذب نوری لایه متخلخل TiO۲ در ناحیه مرئی-فرابنفش (Uv-Vis) را افزایش و گاف نواری را به کمتر از  eV ۷/۲ کاهش داده است. بررسی های طیف نورتابی نشان دهنده افزایش انتقال الکترونی و کاهش بازترکیب و در نتیجه افزایش بازدهی تبدیل توان سلول­های خورشیدی پروسکایتی، در مقایسه با سلول­های تنها برپایه لایه فرو متخلخل (TiO۲) است.        

کلیدواژه ها

اصلاح سطح؛ بهبود عملکرد فتوولتایی؛ پروسکایت؛ چارچوب های نانوساختار آلی-فلزی؛ سلول خورشیدی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.