بررسی میزان اثربخشی تابش دیودهای پرتو فرابنفش با طول موج کوتاه درحالت تابش پیوسته و ناپیوسته در کاهش غلظت باکتری اشرشیاکلای

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه سلامت و محیط زیست، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJHE-15-2_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام اسراری

Department of Civil Engineering, Payame Noor University, Tehran, Iran

هدیه دیهیم

Department of Civil Engineering, Payame Noor University, Shiraz, Iran

چکیده

زمینه و هدف: استفاده از فتولیز فرابنفش در حذف آلودگی میکروبی می تواند استفاده از منابع آب فاضلابی را توسعه بخشد. در این پژوهش کارایی پرتو UVC-LED در حذف باکتری اشرشیا کلای در حالت تابش ناپیوسته در مقایسه با حالت تابش پیوسته مورد ارزیابی قرار گرفت. روش بررسی: به منظور انجام این تحقیق، از ۴ عدد UVC-LED با طول موج کوتاه MW ۱۲ برای تولید پرتو فرابنفش استفاده شد. LED امواجی با طول موج nm ۲۸۰-۲۶۰ ایجاد می کنند. فاصله قرارگیریLED  نسبت به صفحات، در حدودcm  ۰/۵،  cm۱ و  cm۲ در نظر گرفته شد. به منظور بررسی اثر تابش ناپیوسته بر عملکرد UVC-LED، از فرکانسHz  ۲ وHz  ۱ استفاده شد. در این حالت در هر ثانیه منبع تغذیه به ترتیب ۲ و ۱ بار وصل می شود. متغیرهای زمان تابش (t) بر حسب s، فاصله تابش (d) بر حسب cm و فرکانس تابش (f) برحسب Hz جهت ارزیابی استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که در حالت تابش ناپیوسته، با افزایش زمان تابش، اثرگذاری افزایش یافته و عملا در زمان های بالای s ۲۸۰ هیچ باکتری در نمونه ها باقی نماند. در فواصل تابش  cm۱،  cm۰/۵، صفر و همچنین زمان تابش  s۲۰، عملکرد روش تابش ناپیوسته نسبت به تابش پیوسته در حذف باکتری ضعیف تر بود. بعد از زمان تابش  s۲۸۰ در فاصله  cm۲، میزان حذف باکتری در تابش ناپیوسته با میزان حذف باکتری در تابش پیوسته برابر لگاریتم حذف ۶ یا ۹۹/۹۹۹۹ درصد می شود. نتیجه گیری: کارایی تابش ناپیوسته در مقایسه با تابش پیوسته از قدرت عملکردی خوبی برخوردار است.  

کلیدواژه ها

Sewage bacteria, Ultraviolet, Nordsill diode, Pulsed radiation, Continuous radiation, باکتری فاضلابی, پرتو فرابنفش, دیود نورگسیل, تابش ناپیوسته, تابش پیوسته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.