فهم روان شناسانه احساس مالکیت نسبت به مشاغل مدیریتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت بهبود و تحول، دوره: 31، شماره: 104
  • کد COI اختصاصی: JR_JMSD-31-104_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد علیکرمی

دانشجوی دکتری رشته مدیریت رفتار سازمانی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

محسن فرهادی نژاد

استادیار، گروه مدیریت، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

عباسعلی رستگار

دانشیار، گروه مدیریت، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

علی یاسینی

دانشیار، گروه مدیریت، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

سید عباس ابراهیمی

استادیار، گروه مدیریت، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

چکیده

در حوزه های روانشناسی و مدیریت، مالکیت روان شناختی به عنوان یک پیش آیند روان شناختی مهم برای انگیزه ها، نگرش ها و رفتارهای مدیران در محل کار معرفی شده است. هدف از این پژوهش فهم پدیده احساس مالکیت روان شناختی نسبت به مشاغل مدیریتی در میان مدیران دولتی است که با رویکرد پدیدارشناسی انجام شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف توسعه ای–کاربردی بوده و به منظور گردآوری داده ها از مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران سازمان های دولتی در استان ایلام بود. نمونه گیری تحقیق حاضر به صورت هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت که شامل مصاحبه با ۲۰ نفر از مدیران سازمان های دولتی بود. برای تجزیه وتحلیل داده های گردآوری شده از روش تحلیل تماتیک با رویکرد تحلیل مضمون استفاده شده است. یافته ها در برگیرنده یک مضمون، هشت مقوله اصلی و بیست ویک مقوله فرعی می باشد. با در نظر داشتن عوامل شکل دهنده مفهوم پدیده ی مالکیت روان شناختی شامل: دلبستگی، پیوستگی، پایبندی، احساس مسئولیت، سلطه جویی، هویت یابی، خودمختاری و خودکارآمد پنداری، سازمان های دولتی باید در جهت مدیریت این پدیده اقدامات سازنده ای انجام دهند.

کلیدواژه ها

مالکیت روان شناختی, رویکرد پدیدارشناختی, مدیران, سازمان های دولتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.