ارزیابی خرابی ها در سازه های بتنی تصفیه خانه های کشور- مطالعه موردی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی بتن ایران
  • کد COI اختصاصی: NCCICI02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود مرادیان

کارشناس انستیتو مصالح ساختمانی دانشگاه تهران

محمد شکرچی زاده

دانشیار دانشکده فنی دانشگاه تهران

فرهاد پرگر

کارشناس ارشد انستیتو مصالح ساختمانی دانشگاه تهران

چکیده

محیط فاضلابی یکی از خورنده ترین شرایط را برای دوام بتن به وجود می آورد. در این مقاله ارزیابی سازه های بتنی یک تصفیه خانه در جنوب کشور مورد بررسی قرار گرفته است. مجموعه ای از آزمایش های مخرب و غیرمخرب شامل مغزه گیری برای آزمایش تعیین مقاومت فشاری و جذب آب، آزمایش پتانسیل نیم پیل، تعیین عمق کربناتاسیون و آزمایش XRD در محل تصفیه خانه و آزمایشگاه صورت پذیرفت. نتایج آزمایش ها نشان داد که در بیشتر نقاط سازه ها حداقل به اندازه پوشش روی سطح آرماتور در عمق بتن تحت تاثیر عوامل خورنده موجود در فاضلاب قرار گرفته که باعث بروز انواع ترک خوردگی، قلو هکن شدن بتن، شوره زدن و از بین رفتن چسبندگی بین سنگدانه و سیمان در اثر تجزیه خمیر سیمان به مواد غیرچسبنده، شده است. همچنین در نهایت راهکارهای برای ترمیم این سازه پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

اترینگایت، اسید سولفوریک، تصفیه خانه فاضلاب، دوام بتن، گچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.