جبران افت ولتاژ منبع ۳ فاز با استفاده از جبران گر سری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ICPCONF08_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساره غیاثی

ارشد مهندسی برق- قدرت، دانشگاه علوم تحقیقات ایلام

چکیده

با افزایش روز افزون مصرف کنندگان و همچنین افزایش بار راکتیو کشیده شده از شبکه، تلفات به طرز چشمگیری بالا رفته ونصب خازن اجتناب ناپذیر است. از آنجا که تاثیر خازن بر جبران توان راکتیو با نزدیک تر شدن به محل مصرف بیشتر می گردد،نصب خازن در شبکه نقش پر رنگ تری به خود می گیرد. در این پژوهش شبیه سازی خط انتقال سه فاز به همراه جبران سازخازنی سری در نرم افزار متلب انجام گرفت. این شبیه سازی یک خط انتقال قدرت سه فاز را نمایش می دهد که از یک نیروگاهمتشکل از ژنراتور های ۳۵۰ MVA تغذیه می شود. خط انتقال به دو بخش ۳۰۰ کیلومتری متصل به باس ها تقسیم شده است. جهتافزایش ظرفیت خط انتقال هر خط را جبران می کند متصل شده است. هر دو خط شامل جبران سازهای ۳۳۰ مگاواتی موازیسلفی نیز هستند. جبران ساز سری هر دو خط مشابه هستند ماژول های جبران ساز سری متشکل از خازن سری و واریستور اکسیدفلزی (MOV) هستند. نتایج پژوهش نشان می دهد که با تنظیم رله برای حالت بدون جبرانساز سری، برای همه نوع خطاها درمحل های بعد از جبران ساز، به شرط در مدار بودن خازن در طول دوره خطا رله دچار افزایش برد شده که باعث عملکرد نادرسترله برای خطاهای خارج از برد می شود، اما در صورت خارج بودن جبران ساز و یا عملکرد MOV در طول دوره خطا، باعثکاهش برد رله و عملکرد ناصحیح آن برای خطاهای داخل برد حفاظتی می شود.

کلیدواژه ها

جبرانساز، خازن سری، متلب، خط سه فاز، شبکه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.