بررسی و شناخت روند تاثیرگذاری ترسالی ها بر نوسانات دبی چشمه های کارستی مطالعه موردی : چشمه ای کارستی گیلانغرب
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی سراسری دانشجویی جغرافیا
- کد COI اختصاصی: IGSCUT04_186
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1174
نویسندگان
دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی، دانشگاه تهران
چکیده
زاگرس چین خورده به دلیل ویژگی های زمین شناسی، ژئومورفولوژیکی و اقلیمی دارای منابع آب کارست غنی می باشد. به علت ویژگی های پهنه های کارستی چشمه های کارستی به نوسانات اقلیمی از جمله ترسالی ها و خشکسالی ها واکنش نشان می دهند. هدف از این پژوهش شناخت نوسانات دبی و رفتار چشمه های کارستی گیلانغرب نسبت به رخداد ترسالی می باشد. در همین راستا با استفاده از شاخصSPIسال81-80به عنوان سال ترسالی و سال 82-83به عنوان سال نرمال انتخاب گردید. میزان دبی و بارش این دو سال با میانگین 12 ساله مقایسه و میزان تاثیرپذیری سراب گیلانغرب از ترسالی مشخص گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد که دبی سال 80-81 به ترتیب نسبت به میانگین 12 ساله و سال نرمال 82 -83 3/71% و 11/57% افزایش داشته است همچنین آبدهی چشمه گیلانغرب درسال 80-81 به ترتیب 1/071/152 و 2/571/613 متر مکعب نسبت به میانگین 12 ساله و سال 82-83افزایش داشته است. که این امر حاکی از تاثیرپذیری چشمه گیلانغرب از وقوع نوسانات بارشی و بخصوص رخ داد ترسالی می باشد. بنابراین نمی توان دوره زمانی برای واکنش چشمه گیلانغرب نسبت به رخداد ترسالی تعیین نمود و واکنش آن همزمان می باشد. دلیل این امر را می توان در ویژگی های ژئومورفولوژی کارست منطقه جستجو کرد و ژئومورفولوژی کارست توسعه یافته پهنه های کارستی تغذیه کننده چشمه عامل اصلی واکنش سریع آبدهی این چشمه به رخداد ترسالی می باشدکلیدواژه ها
ترسالی، چشمه های کارستی، هیدروگراف، چشمه گیلانغربمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.