بررسی تطبیقی معنا و مدلول «بینات» در قرآن کریم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی و اسلامی، حقوق، علوم تربیتی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: GHADIRCONF08_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انسیه سادات هاشمی

استادیار گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه تهران

چکیده

واژه بینات از واژگان کلیدی قرآن کریم به شمار می آید که با در نظر گرفتن سایر مشتقات آن ۷۱ بار در قرآن کریم تکرار شده است. کاربرد کلیدی این واژه در قرآن اقتضا میکند معنا و مدلول آن در این آیات مورد بررسی قرار گیرد. از آنجا که بینات در سیاق های مختلفی به کار رفته است، هدف از این پژوهش کشف مصادیق مختلف این واژه با توجه به کاربرد قرآنی آن است. بدین منظور مقالهحاضر به روش توصیفی-تطبیقی پس از بررسی معنای بینات با استفاده از معاجم مختلف، آیاتی که دربردارنده این واژه هستند، استخراج شده، سپس با مطالعه تطبیقی تفاسیر مختلف، مصادیق بینات مورد بررسی قرار خواهند گرفت. این پژوهش نشان میدهد بینات که در لغت به معنای دلایل روشن و روشنکننده است، در قرآن کریم گاه در مصادیق مادی و گاه معنوی به کار رفته است. ازمصادیق مادی بینات میتوان به معجزات پیامبران و آثار باقیمانده از گذشته اشاره کرد. مصادیق معنوی بینات شامل کتب آسمانی به خصوص قرآن، علم و بصیرت الهی و استدلال و برهان های عقلی میشوند

کلیدواژه ها

بینات، بررسی تطبیقی، مصداق، مفهوم شناسی، تفاسیر فریقین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.